Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ali Genç


İKİ VATANSEVER YİĞİT!

İKİ VATANSEVER YİĞİT!



 Bu günkü yazımın kahramanlarından biri 2023’ün Temmuz ayında yaptığı ve uygulandığında özelde bölgesine genelde ise Aksaray’a her yönüyle olumlu manada önemli katkı sağlayacak olan paylaşımların sahibi,  diğeri ise yine 2023’ün Eylül ayının son haftasında yapılan bir etkinlikle Aksaray kamuoyuna gelen vatan sevgilerini kişinin ainesinin  iş olduğu gerçeğini eskilerin tabiriyle Kuvveden fiile çıkartan, yani sevgilerini “Kuru kuruya gadanı alayım” dan çıkartıp  bu sevgilerini icraatlarıyla teoriden pratiğe çevirenlerdir.
 Sahih Hadis olması kesin olmasa da yaptığı çağırışımla inancımızın vatan savunmasını ve vatanı sevme olan “Vatan Sevgisi İmandandır” ile “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” sözleri çerçevesinde samimiyetlerini taktir etmemden dolayı bu iki delikanlıyı yazmayı bir görev bildim.
  Fakat siyasi gelişmeler nedeniyle Ulu Mabudumuzun izni keremiyle biri 8 ay diğeri ise 5 ay önce yazmayı planladığımı ancak şimdi yazmak nasip oldu.
Aylardır samimiyetlerini yazmaya çalıştığım iki vatanseverden biri Habip Karadal, diğeri Mustafa Kaya.
   HABİP KARADAL
 1972 Aksaray merkez ilçeye bağlı Helvadere  kasabası doğumlu olan kardeşleriyle birlikte hoca babasından aldığı  dini ve milli terbiyeyle büyüyen İş insanı Habip Karadal bir taraftan iş insanı olarak kurulmasına vesile olduğu yerlerdeki istihdama ettikleriyle işsizi iş ,aşsıza  ise aş verilmesine vesile olurken buralarda verdiği hizmetleriyle bir çok gencin  eğitimde daha iyi yerleri kazanmalarına vesile olmasının yanında yurt dışı aile  birleşimiyle hasretin gidermesini sağlayan kişidir.
  2006 yılında Eğitimi kurumlarında işe başlayan Karadal, 2008 yılında Amerikan Dil kursunu kurdu.
 2016 yılında kurduğu Karadal uzman eğitim kurumunu 2022 yılında kapattıktan sonra Amerikan  Dil Kursu ile Yurt dışı eğitim danışmanlığı tercümanlık ve eğitim işlerine devam ediyor.
 Bu iş yerinde milletler arası anlaşmalara göre aile birleşimi hizmetleri, yurt dışına yasal yollarla gitmek isteyenlere hizmet verilmesinin yanında tercümanlık hizmetleriyle insanlara yardımcı olunuyor.
  2019-24 Helvadere  Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği ve. 2 yıl Belediye encümen üyeliği yapan 2023-29 dönemi Ak Parti Aksaray belediye meclis üyesi adayı olan Karadal’ın uzmanlardan faydalanarak Helvadere’nun mutlu istikbali  için ayağı yere basan ve Sosyal Medyadan paylaştığı 50’den fazla teklifi var. 
   Bu çalışmalarından İstilip küçükkaya bölgesinin korunması için 01 06 2023 yılında yaptığı teklife bölge koruma altına alındı
  Bölgenin koruma altına alınmasından sonra 2024 te meclis görüşmesinde üniversiteden arkoloji fakültesinin Helvadere kasabasında kurulması  konusundaki teklif Aksaray Üniversitesine sunuldu.
  Yeterli öğrenci kontenjanı olmaması nedeniyle gerçekleştirilemeyen teklifin gereğinin yapılması için girişimlerini sürdüren Karadal’ın Meclis üyeliğinde  teklif ettiği 15 - 20  teklifin bir kısmı son 6 aydaki işleme alınan bu tekliflerin gereğinin yapılmasıyla Helvadere’ye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
    MUSTAFA KAYA
  Mustafa Kaya Bey 1965 Erzurum ili Oltu ilçesi doğumlu.
  Ziraat teknisyeni olan Kaya Ardahan Arıcılık Üretme istasyonunda başladığı kamu görevinin 4. yılında yani günümüzden 35 seni önce Aksaray İl Tarım Müdürlüğünde başladığı günümüzün Tarım ve Orman il müdürlüğünde çeşitli birimlerde kesintisiz çalışma hayatında  3 yıl Destekleme (Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme)  Şube Müdürlüğü yaptı.
  25.02.2020 tarihinde Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarımsal Alt Yapı Şube Müdürlüğü yaptı,16.08.2021 tarihinden itibaren atandığı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
  Özelde amiri olduğu şubenin genelde ise kurumunun en iyi şekilde hizmet etmesine kamu oyunun şahit olduğu  Kaya  memleketine olan sevgisinin tezahüründen biriside başkanı olduğu Aksaray Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkanı olarak doğup büyüdüğü memleketini unutmaması ve unutturmasıdır.
DERNEK ERZURUM KÜLTÜRÜNÜN TANITIMI VE YAŞATILMASIYLA HEMŞERİLERİNİN DAYANIŞMASINI SAĞLIYOR!!!
Vatan sevgisini görevli olduğu kamu kurumunda Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu bilinciyle yaparken, başkanı olduğu Aksaray Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak ta Aksaray’a Doksan harbinde Erzurum’dan gelenlerle daha sonra çeşitli sebeplerle Aksaray gelip yerleşen hemşerilerinin bir birilerini tanımaları ve dini ile milli günlerde bir araya gelmelerini sağlıyor.
ERZURUM GÜNLERİ ETKİNİLĞİYLE HEM ERZURUMUN HEMDE AKSARAYIN TANITIMINA KATKIDA BULUNULDU
  Dernek hemşeriler arası bağın devamını sağlamanın ve memleketleri Erzurum ilinin kültürünün hemşeriler arasında yaşatılmasını sağlamaya vesile olmasının yanında geçtiğimiz Eylül’ün sonunda yapılan Erzurum’un tanıtım günleri ile de  Aksaraylıların Erzurum’un tarihini, kültürü ve ürünlerini tanımalarını sağlamasının yanında tanıtım günleri öncesi, tanıtım esnasında ve sonrasında mahalli ve genel medyada yapılan haberler ve  köşe yazılarıyla  Erzurum ile birlikte Aksaray’ın tanıtımına da önemli katkı sağlandı.
   Bu iki atan evladı gibi Hakkın rızası için vatanımızı seven ve bu sevgilerini hizmetleriyle fiiliyata dönüştürenlerin sayılarının artması dileğiyle kendilerine aynı minval üzere  bundan sonrası için sağlık imanlı uzun ömürler diliyorum.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.