Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdogan Kaya


Yersen güzel laf

Yersen güzel laf




Sayın Cumhurbaşkanımız meydanlarda konuşurken 15 sene önce asgari ücret ve emekli maaşı 66 lira idi bugün 10 000 nereye getirdik diyor. Bırakın 15 yılı et geçen sene 190 bin lira iken bu gün 550 lira olmuş, 2002 de et 7,5 lira idi buna ne diyeceğiz? Siz maaşlara zam vermeyin ekonomiyi sağlam tutun yeter. Sadece verdiğiniz maaşların lafını etmeyin, ekonomideki enflasyona bakmanız yeterli. Ek geliri olmayan hangi emekli ayda bir kilo et alıp yiyebiliyor, bunu açıklarmısınız? Ben ancak bayramdan bayrama et görürsem görüyorum, diğer emeklileri bilemiyorum. Eğer yiyorlarsa büyük başarı sağlıyorlar demektir.
Muhalefet seyyanen 7 bin lira istiyor diye muhalefeti tiye alarak, bekara kadın boşamak kolay misali bir lafla cevap veriyor. Be kardeşim ülkenin dar gelirliğini ve ekonomisini emekliye yükleyerek bunu halledemezsiniz. Bunun sonuçlarını 1 Nisan da beraber göreceğiz.
Sayın Cumhurbaşkanı değilmiydi, iktidardan gideceğimi bilsem EYT çıkarmam. Peki 12 Milyon olan emekli sayısını 17 milyona siz çıkarmadınız mı? EYT emekli olanların çoğunluğu çalışıypr ve halen çalışanlar var, bu kadar emekli sayısını ben çıkarmadım siz çıkardınız. Hani emekli yaşı 65 idi, ne olduda birden 43 yaşa indi, bunu yapanda sizsiniz.
Şimdi ülke ekonomisini emekliye yükleyerek çıkarmaya çalışmak 17 milyon emekliyi açlığa terk etmektir. Madem ülke bütçesi zor durumda neden 150 milyon alan bir bürokrata tedbir yok? 140 milyon maaş alan Milletvekilleri birer ikişer maaşlarını neden devlete bağışlamaz da, 10 bin lira alan emeklinin maaşına göz dikiliyor.
İnanın adam gibi iki kişilik bir aylık peyniri mutfağa sokayım deseniz buna aylık 1000 lira ayırmanız gerekir. Diğer ihtiyaçları siz düşünün. Yok efendim bayram ikramiyesini 2000 liradan 3000 liraya çıkarmışlar, güldürmeyin insanlarla dalga geçmeyin.
Bu insanlar bu döneme kadar hep arkanızda durdu, bakalım 31 Mart seçiminde ne kadar arkanızda duracaklar 1 Nisanda göreceğiz. Şunu gerçekten samimi olarak söylüyorum emekli dışarıda bir bardak çay içmemek için çay ocağına değil kaldırımlara oturuyor. Sizin bir demet 200 liralıkları çocuklara bahşiş verdiğinize bakmayın emekli torununa 50 lira veremiyor.
150 veya 200 milyon alan bir insan vatandaşın durumunu bilmez ve anlamazda. Samimi söylüyorum bir milletvekilinin ağzından duydum aldığı Milletvekili maaşının yetmediğini söylüyor. Kardeşim sen bu maaşla yetinemiyorsan 10 bin lira alan nasıl yaşasın?
Et aldı başını gidiyor, vatandaş tavuğa koştu ama tavukta bir ayda üç sefer zamlanarak oda fakirin sofrasından uzaklaşıyor. Her şeye her gün zam gelirken senin görevin nedir bunu kontrol edip denetlemek değil mi? Neden denetlenip kontrol altına alınmıyor? Aylık enflasyonu kendin yapar açıklarsan yüzde iki yüz veya üç yüz artan fiyatı açıklayamazsınız.
Efendim eskiden kıtlık var aradığını bulamıyorsun, paran varsa alıyorsun diyebilirsiniz, ama şimdi param var her şeyi alamıyorum. Bunları yazınca hükumet düşmanlığı yaptığımı söyleyenler, birazda eski yazılarıma baksınlar hükümeti ne kadar övdüğüme.
Valla seçimlerde şu kazanacakmış bu kazanacakmış vatandaşın umurunda değil. Vatandaş geçim derdi ile uğraşıyor ve hükumeti eleştiriyor. Seçim sonunda bunu göreceğiz, ama umarım ben yanılırım vatandaş bizi kandırıyor olur.
Elbet de iktidarın çok fazla iyi tarafları vardı ve övdük. Ama şimdi iktidarın vatandaşın cebinden elini çekmediğini görünce vatandaş açlık sınırına yaklaştı. Dolayısı ile vatandaşı aç koyarsan vatandaşta seni yalnız koyar buna dikkat etmeleri gerekirdi, ama maalesef.
Zaman zaman banklarda oturan vatandaşlarla görüşüyorum, bu görüşler vatandaşın görüşü. Belki sizlerin yüzünüze karşı bir şey demiyordurlar ama vatandaş inanın çok sıkıntılı ve çaresiz vaziyette şikayet ediyorlar ve bizde derleyip sizlere aktarıyoruz.