Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlık sembolü olan, kalbi istiklal sevgisi ile dolu olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921 günü TBMM'de kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutluyoruz.

 

İstiklal Marşı; Türk milletinin vatan sevgisinden ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği dizelerdir.

 

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi olarak her bakımdan sıkıntı içerisine düşmüş olan milletimizin ortak duygusu, ortak inancı ve imkânsızlıklara karşı dayanma gücünün sembolü olmuştur.

 

Bugün hepimize düşen görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulduğu geçmişteki muhteşem mücadelenin şuuruna vararak, milli birlik ve beraberlik içerisinde atalarımızın ve şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın TBMM'de kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Kahramanlarımızı rahmet ve dualarla anıyorum.

 

Av.Mustafa ÇÖLKESEN

MHP Aksaray İl Başkan



Haberi Sesli Oku