Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

15 TEMMUZ GAZİLERİNİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİLER

15 TEMMUZ GAZİLERİNİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİLER

15 TEMMUZ GAZİLERİNİ EVLERİNDE ZİYARET ETTİLER

BAŞKAN DİNÇER, “MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ’DA HAİNLERE GEÇİT VERMEDİ”

 

Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminde gazi olan Veyis Gümüşsoy ve Kazım Yılmaz’ı evlerinde ziyaret etti. Başkan Dinçer “Şehitlerimize, gazilerimize ve bu cennet vatanımız için canını ortaya koyan tüm kahramanlarımıza minnettarız” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, 15 Temmuz’un kahraman gazilerini evlerinde ziyaret etti. Ziyarete Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Akgün ve İşkur İl Müdürü Mahmut Akkuş eşlik etti.

 

İlk ziyaret Aksaray Merkeze bağlı Çimeli Yeniköy’de annesiyle birlikte yaşayan Veyis Gümüşsoy’un evi oldu. Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, kahraman Gazi Veyis Gümüşsoy ve ailesine teşekkür etti. O hain gecede Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde yaralanarak gazi olan Veyis Gümüşsoy o gecede yaşananlardan bahsetti.

 

Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, daha sonra Merkez Çoglaki Mahallesinde oturan 15 Temmuz gazisi Kazım Yılmaz’ı evinde ziyaret etti. Başkan Dinçer, Gazi Kazım Yılmaz’a teşekkür ederek “15 Temmuz 2016 gecesinde ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyen hainlerin, halkın iradesi ile seçilmiş yönetime darbe vurmak, yıkmak istediler. Ancak bu hain darbe girişimi devletin ve milletin dik ve kararlı duruşu ile bertaraf edildi. Biz bu gecede şehit verdik. Birçok vatandaşımız gazi oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Vali Hamza Aydoğdu ise “15 Temmuz, milletimizin birliği ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan için canını feda eden aziz şehitlere Allah’tan rahmet, gazi ve ailelere şükranlarını iletti.



Haberi Sesli Oku