Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

15 TEMMUZ’DA HAİNLER, MİLLETİN SARSILMAZ İMANINI AŞAMAMIŞTIR

15 TEMMUZ’DA HAİNLER, MİLLETİN SARSILMAZ İMANINI AŞAMAMIŞTIR

15 TEMMUZ’DA HAİNLER, MİLLETİN SARSILMAZ İMANINI AŞAMAMIŞTIR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında, tüm şehitleri ve gazileri dua, minnet ve şükranla andıklarını söyledi. 

15 Temmuz 2016 günü kiralık zihniyetin kendi halkına silah doğrulttuğunu, toplumsal iradeye kastettiğini, hukuk devletini hiçe saydığını ve doğrudan devleti ve milli birliği hedef aldığını anımsatan Şahin, tarihin en karanlık ihanetinin milletin sarsılmaz imanını aşamadığını belirtti. Darbe teşebbüsünün ilk dakikalarından itibaren aziz milletin vatan, bayrak, iman, milli ve manevi değerler safında yer aldığını aktaran Prof. Şahin, “FETÖ’nün darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, devlet büyüklerimizin kararlılığı ve milletimizin abideleşmiş asil ruhuyla bertaraf edilmiştir. Tüm ülkede ay-yıldıza boyanmış meydanlarda bir araya gelen milletimiz değerlerine uzanan elleri kırmış, karanlık hesapları demokrasi nöbetleriyle bozmuştur” dedi. İhanetin her zaman hak ettiği karşılığı alacağını ve nereden gelirse gelsin hainlere karşı demokrasi nöbetlerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten ASÜ Rektörü, “Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” dedi. 

Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “O karanlık geceyi aydınlığa çeviren ve kutlu mücadelesinde şehadete erişen tüm şehitlerimizi dua ve minnetle anıyor, gazilerimize de huzurlu, sağlıklı ve bereketli bir ömür diliyoruz.” 



Haberi Sesli Oku