Bugün, 19 Mart 2024 Salı

240 ADET ÇOCUK OYUN PARKI VE DİNLENME ALANI DEZENFEKTE EDİLİYOR

240 ADET ÇOCUK OYUN PARKI VE DİNLENME ALANI DEZENFEKTE EDİLİYOR

240 ADET ÇOCUK OYUN PARKI VE DİNLENME ALANI DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını döneminde girdiğimiz kademeli normalleşme sürecinde Aksaray Belediyesi toplum sağlığını korumak için her türlü tedbirleri alıyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla çocuk oyun parklarında ve dinlenme alanlarında dezenfekte çalışması başlatan ekipler, şehir genelinde 240 adet parkta çocuk oyun gruplarını antiviral özelliğe sahip solüsyonlarla dezenfekte ediyor.

Salgın ülkemize gelmeden önce tedbirler almaya başlayan ve salgın süreci boyunca toplum sağlığını korumak adına birçok başarılı çalışmalar gerçekleşen Aksaray Belediyesi, normalleşme döneminde çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. 

Korona virüs salgını nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan vatandaşlar ile ebeveynleri gözetiminde sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılan çocuklar için dinlenme ve oyun parklarının dezenfekte edilmesi talimatını veren Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Toplum sağlığı için daha ilk günlerden aldığımız tedbirleri bugünde uyguluyoruz. Şehrimizdeki dinlenme alanlarını ve çocuk oyun parklarının tamamını dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımıza dinlenme parklarında maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmelerini tavsiye ediyorum. Diğer yandan ebeveynleri gözetiminde kontrollü dışarı çıkan çocuklarımız için oyun gruplarını dezenfekte ediyoruz. Yaptığımız bütün çalışmalar, halkımızın sağlığını korumak için” ifadelerini kullandı.

Başkan Dinçer, vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanların düzenli olarak dezenfekte edildiğini belirterek “Vatandaşlarımızı Bakanlıklarımız aracılığı ile yapılan açıklamalar doğrultusunda tedbirli davranmaya davet ediyorum” dedi. 



Haberi Sesli Oku