Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan, insanlığın ilk öğretmeni kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.

 

İstiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, aile ve toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırması, ülkemizin aydınlık yarınlara yürüyüşünde en önemli güvencemiz olmaya devam edecektir.

 

Bu anlayışla, kadınlarımızın eğitim alanında tüm olanaklara ulaşabilmelerini ve sağlık hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmalarını sağlamak, çalışma hayatındaki yerlerini güçlendirmek, karar alma mekanizmalarına en yüksek düzeyde katılımlarını ve her alanda aktif temsilini yükseltmek hepimizin sorumluluk alanı içerisindedir.

 

Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların, esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de toplumda bir anlayış birliği ile üretilebileceği unutulmamalıdır. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir.

 

Her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadelelerinde kadınlarımıza destek verilmesi, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesi, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

 

Medeniyet değerlerimizden, tarihimizden ve kültürümüzden aldığımız güçle kadınlarımızın temel hak ve yükümlüklerine ters düşen tüm sorunlara karşı aynı hassasiyet ve gayretle ortak bir anlayış içerisinde hareket edip çözüm getireceğimize ve bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum.

 

Bu düşüncelerle, şiddete maruz kalan ve görevleri başında hayatını kaybeden hanım kardeşlerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Tüm annelere sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.

 

 

Cengiz AYDOĞDU Aksaray Milletvekili



Haberi Sesli Oku