79 YAŞINDAKİ SPORCU GURBETÇİ GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

 79 YAŞINDAKİ SPORCU GURBETÇİ GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR

79 YAŞINDAKİ SPORCU GURBETÇİ GENÇLERE TAŞ ÇIKARTIYOR


*Yürüyüşlerde bir çok kıskandıran başarılara imza atan Aksaray Kılıçarslan Yürüyüş ekibinden Ulm’da kendisinden 20-30 yaş küçük olanların önüne geçerek Maratonu 2. Likle tamamlayarak başarısını yeniden tescilledi.

   Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Osmanlı(Düğüz ) köyünden olan gurbetçi Saim Yılmaz  maraton yarışmalarında elde ettiği başarılarıyla gıpta edilmesini bir kaz daha kazandığı başarısıyla tescillemesiyle spor camiasının gönlüne taht kurdu.
  Edinilen bilgiye göre Aksaray Kılıçaslan Dağ Yürüyüş ekibinden olan  on yıllardır Almanya’da  Türk ve Aksaraylı nüfusunun en yoğun olduğu Stutgart şehrinde kalan Aksaraylı gurbetçi  Saim YILMAZ    Ulm Belediyesi tarafından  her yıl düzenlenen maraton yarışmasında daha önceki yıllarda da bir çok başarıya imza atarak taktir ve 1. Lik ödüllerini kazandı.
   Profesyonel Maraton, Bisiklet ve Krosçusu olan  79 yaşındaki Saim YILMAZ bu yılda aynı başarısını aldığı 1. Likle tescilledi.
 29 Eylül  günü Ulm şehrinde düzenlenen Batonlu (değnekli) maratonda 21.1 km lik parkuru 2 saat 41 dakikada tamamlayarak. kendisinden 20-30 yaş küçük olan Alman maratoncudan sonra  2. olarak  bitirdi.
 Bu başarısıyla geçen yılki rekorunu kıra yine derece  yapan medarı iftarımız olan Saim YILMAZ’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz..(Haber ve Fotoğraflar Celalettin KILIÇ)