Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Aksaray Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından %75 hibeli tohum dağıtım töreni yapıldı

 Aksaray Tarım ve orman Müdürlüğü  tarafından %75 hibeli tohum dağıtım töreni yapıldı

Aksaray Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından %75 hibeli tohum dağıtım töreni yapıldı

 Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" kapsamında; İşlenmeyen ve nadasa ayrılan alanların tarıma kazandırılması ve üretimin artırılması amacıyla Aksaray Tarım ve orman Müdürlüğü  tarafından tohum dağıtım töreni düzenlendi.
%75 hibeli tohum dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet DEMİR, kurum amirleri, STK başkanları, projede görevli İl Müdürlüğü personelleri ve projeden faydalanan çiftçiler katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan çiftçimiz Ramazan ALTINDAL; Projeden çok memnun olduklarını bu sayede nadasa bıraktıkları alanlarda üretim yaparak gelirlerini arttırdıklarını, projenin önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini dilediklerini belirterek, emeği ecen herkese teşekkür etti.
​Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK; Bu projenin Aksaray tarımına büyük katkı sağlayacağını %75’lik hibe desteğinin çiftçiler için önemli bir destek olduğunu, bu şekilde atıl tarım alanlarının üretime kazandırıldığını belirterek, başta tarım bakanı olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet DEMİR yaptığı konuşmada; 2002 yılında ülkemizde kişi başına düşen tarım alanı 4 dekar İken 2022 yılında artan nüfusla beraber 2,8 dekara düştüğünü, Ülkemizde yıllık 3 milyon hektardan fazla arazinin nadasa bırakıldığını, İlimizde ise bu rakamın 80 bin hektar civarında olduğunu, Tarımsal üretimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ülkemiz genelinde Kullanılmayan veya nadasa bırakılan tarım alanlarının üretime kazandırılması için 2021 yılından itibaren ülkemiz genelinde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi uygulandığını belirtti.
İlimizde projenin uygulanmaya başladığı 2021 yılından bu yana toplamda 3.253 çiftçimize 862.700 kg tohum dağıtımı yapılarak 79.865 dekar alanın üretime kazandırıldığını belirten DEMİR, 2024 yılı ilkbahar sezonunda ise toplam 520 çiftçimize 100.700 kg yeşil mercimek, aspir ve kuru fasulye tohumu dağıtılarak 12.250 dekar alanın üretime geçirildiğini belirtti.
Konuşmasının sonunda projenin hayata geçmesinde Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımıza, Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğüne ve projede emeği geçen tüm personele teşekkür ederek projenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Tohum dağıtımının ardından program sona erdi.



Haberi Sesli Oku