Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

 AKSARAY’IN YÜZÜNÜ AK ETTİLER!!!

 AKSARAY’IN YÜZÜNÜ AK ETTİLER!!!

Karda mahsur kalan binlerce yolcu Aksaray’da Öğrenci yurtlarında misafiri edildi!!!

 

 

 

   Cumartesi günü başlayıp Pazar, Pazartesi Salı ve Çarşamba günü devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz sınırları içinde mahsur kalan binlerce yolcu ile yakınlarının öğrenci yurtlarında tüm ihtiyaçları karşılanarak misafir edilerek yolların açılmasından sonra ise kontrollü şekilde bindirildikleri araçlarında helallik alınarak gidecekleri yerlere uğurlandılar.

   Coğrafi olarak Türkiye’nin merkezinde Ak deniz ve Kara deniz ile batı ile Marmara bölgesinin illerini bir birine kavuşturan duble ile otobanın kavşağında bulunan Aksaray ili sınırları içindeki yollarda Cumartesi günü başlayıp Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü yağan yoğun kardan araçları içinde mahsur kalan yolcuların tamamı Valilik tarafından kurtarılarak il merkezinde misafir  edildiler.

    Bu konuda yetkililerden edinilen bilgiye göre Aksaray  ili sınırlarında araçlarıyla ve otobüslerle geçerken yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan  3064 yolcu Vali Aydoğdu’nun talimatıyla kurtarıldı.

 Vali Aydoğdu’nun talimat vermenin yanında bizzat sahada AFA ,Jandarma ve Polis araçları ile diğer kurumlardan  sağlanan 250 araç ve 1178 Personel seferber edildi.

    Vali Hamza Aydoğdu’nun direktifleri ve bizzat nezaretinde yapılan çalışmayla İl Jandarma komutanı  Hamit Kaya ,İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve kurum çalışanlarıyla ildeki diğer müdürlüklerinde  desteğiyle  kar nedeniyle yolda kalan yolcuların tamamının mahsur olmaktan dolayı yaşamaları muhtemel maddi ve manevi sıkıntıların önüne geçildi.

 İl sınırları içindeki Milli Eğitim bakanlığı öğrenci yurtlarında misafir edilen 3064 yetişkin ve çocuk yolcunun tamamının barınma ve iaşeleri karşılandı.

 Sabah ise kahvaltı ikram edilen yolculardan gidecekleri istikametteki yolları açılanların yollarına devam edebileceklerin memleketlerine veya gidecekleri yerlere gidebilmek için geldikleri vasıtalarla Vali Aydoğdu tarafından helallik alınarak uğurlandılar.(Haber Ali Genç, Fotoğraflar Valilik Basın)

 



Haberi Sesli Oku