Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ailede şiddet inanç ve kültür değerlerimize uymayan olumsuz bir davranış

Ailede şiddet inanç ve kültür değerlerimize uymayan olumsuz bir davranış

Ailede şiddet inanç ve kültür değerlerimize uymayan olumsuz bir davranış

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Aksaray Şubesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla stand açarak bu konuda önemli bir çalışma başlattı.

Park Site Avm içerisinde KADEM Aksaray Şubesinin standını beraberinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü eşi Türkan Aktürk ile birlikte ziyaret eden Aksaray Valisi Ali Mantı’nın eşi Işıl Mantı Hanımefendi KADEM Aksaray Şube Başkanı Feyza Baydar ile görüşerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Baydar burada yaptığı açıklamada; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” kapsamında sürdürülen farkındalık çalışmaları kapsamında KADEM’in ülke genelinde merkezi noktalarda standlar açarak kadın, erkek, genç, yaşlı herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdığını belirtti.

Baydar; “Ben varsam #ŞiddeteYerYok! Diyerek sorumluluğumuzu hissetmeliyiz. Yeryüzü bizden iyilik ve güzellik beklerken, çevremizde olan olaylara kulak tıkayamayız. Şiddet ve cinayet aile içi bir mesele değildir. Aile içi meseleler diyerek engel olmadığımız eylemler, hislerimizi çürütür, insanlığımızı öldürür. Şiddete şahit olduğunuz zaman, akılcı yollarla engelleyebilir, ALO 183 ile yetkililere haber verebilirsiniz”

Işıl Mantı Hanımefendi de yapılan çalışmanın önemini belirterek hiç kimsenin şiddeti hak etmediğini söyledi.

Ailede şiddetin inanç ve kültür değerlerimize hiçbir zaman uymayan olumsuz bir davranış olduğunu vurgulayan Işıl Mantı Hanımefendi; “Böyle bir şiddet olayı ailede ve kadına yapılan bir davranış olarak görüldüğünde toplum olarak hepimiz buna karşı durmalı, bunun yanlışlığını her ortamda dile getirmeliyiz.” dedi.

KADEM Aksaray Şube Başkanı Baydar’a teşekkür eden Işıl Mantı Hanımefendi çalışmalarında başarılar dileyerek KADEM’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında düzenlediği etkinliğe destek olmak için ziyaret ettiklerini ifade etti.



Haberi Sesli Oku