Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKSARAY BELEDİYESİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MALAKLI HEYKELİNE MASKE TAKTI

AKSARAY BELEDİYESİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MALAKLI HEYKELİNE MASKE TAKTI

AKSARAY BELEDİYESİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MALAKLI HEYKELİNE MASKE TAKTI

Aksaray Belediyesi, E-90 karayolu terminal kavşağındaki kentin simgesi Anadolu Aslanı nam-ı diğer Aksaray Malaklı heykeline farkındalık oluşturmak için maske taktı.

Aksaray Belediyesi, koronavirüs salgınında zorunlu olmasına rağmen maske takmayan kişilere dikkat çekmek için farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

Maske takmanın zorunlu olduğu dönemde farkındalık oluşturmak ve vatandaşın bilincini daha da artırmak için çalışmalarını sürdüren Aksaray Belediyesi dikkat çekmek için malaklı heykelini maskelendirdi.

Aksaray Belediyesinin heykele maske takması sosyal medya günün konusu oldu. Vatandaşlar farkındalık oluşturmak için yapılan hareketi takdir ettiler. Belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından Malaklının maskeli fotoğrafının paylaşımı sosyal medyada yüzlerce beğeni aldı.

Aksaray Belediyesi bu çalışmayla bir kez daha 11 Mart tarihinden bu yana etkili olan korona virüs salgınıyla mücadelede en önemli korunma yöntemlerinden bir tanesinin maske takma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

 

BU HEYKEL ÇOK ÖNEMLİ

 

Aksaray Malaklısı Anadolu’da 17. Yüzyılda ortaya çıkmış bir köpek cinsi. Sadece ülkemizin değil dünyanın en büyük köpek cinslerinden biri olan Aksaray malaklısı kocaman cüssesi ve özel karakteri ile tanınıyor.

İsmindeki “malak” kelimesinin manda yavrusu anlamına geldiği sanılsa da malak kelimesi Aksaray yöresinde yanak ve dudak anlamlarında kullanılıyor.

Kangal ve Akbaşla birlikte Anadolu çoban köpeğinden geldiği düşünülen ırktan Evliya Çelebi Seyahatname isimli eserinde Anadolu aslanı ismiyle bahsetmiştir.

Dünyanın en büyük köpek cinslerinden Aksaray Malaklısının ağırlığı 100 kiloyu aşabiliyor.

Boyları 120-130, dişilerde 100-110 santime ulaşıyor. Ağırlıklarıysa erkeklerde 80-120, dişilerdeyse 55-85 kilo arasında değişiyor. Yani Aksaray malaklısı köpekler ortalama bir insandan daha ağırlar, hatta bazı Aksaray malaklısı köpeklerin ağırlığı 150 kiloya ulaşabiliyor.



Haberi Sesli Oku