Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

AKSARAY BELEDİYESİ KAPI KAPI DOLAŞARAK GIDA PAKETİ DAĞITIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ KAPI KAPI DOLAŞARAK GIDA PAKETİ DAĞITIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ KAPI KAPI DOLAŞARAK GIDA PAKETİ DAĞITIYOR

 

Aksaray Belediyesi Ramazan ayında salgın nedeniyle evinden çıkamayan, kronik rahatsızlığı bulunan ve aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi desteğinde bulunuyor.


Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle yapılan yardımlar, birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi Ramazan ayında da artarak devam ediyor.


Aksaray Belediyesi, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle Mahalle İftar Programı düzenlemeyince iftar yemeklerini bizzat vatandaşların adreslerine ulaştırıyor. Aksaray Belediyesi, iftar sofrasını paylaşmak için içerisinde koruyucu maske ile birlikte tahinli pide ve ramazan pidesi bulunan paketler şehir geneline dağıtıyor. Hatta il dışından olmak üzere sosyal medyadan belediyeye tahinli pide talebinde bulunanların adreslerine tahinli pide paketleri, kargoyla ücretsiz olarak gönderiliyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ramazan ayı boyunca 40 Bin aileye tahinli pide ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyerek “Bu yıl salgından dolayı mahalle iftarlar programımızı iptal ettik. Ramazanın bereketini şehrimize yaymak için bu mübarek ayda şehir geneline tahinli pidelerimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca il dışında bulunup belediyemizden tahinli talep edenlere kargo vasıtası ile adreslerine ücretsiz olarak gönderiyoruz. Ramazan ayının diğer bir adı paylaşma ayıdır. Bundan yola çıkarak her gün yüzlerce ailemize sıcak yemek servisi yapıyoruz. Ayrıca evden çıkmayan ailelerimizle birlikte ihtiyaç sahiplerine ramazan paketleri dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.


Virüs nedeniyle evinden çıkamayan ve aynı zamanda dar gelirli ailelere Ramazan ayı boyunca gıda kolileri dağıtılacağı bildirildi. Gıda kolileri, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde kaydı bulunan ve talepte bulunan ailelerin adreslerine teslim edildiği açıklandı.
  



Haberi Sesli Oku