Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

AKSARAY BELEDİYESİ METEOROLOJİK UYARILARDA BULUNDU

AKSARAY BELEDİYESİ METEOROLOJİK UYARILARDA BULUNDU

Aksaray Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre Aksaray ili ve çevresinde etkili olması tahmin edilen şiddetli fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Aksaray ili ve çevresinde 05 Şubat – 08 Şubat 2020 tarihleri arasında etkili olması beklenen fırtına, soğuk hava ve kar yağışına karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılarda bulundu.

 

Lodos yönünde saatte 70 km hızda esmesi tahmin edilen fırtınadan kaynaklı ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Aksaray Belediyesi yetkilileri, belediye olarak yaşanabilecek hava muhalefetleri durumlarına karşı teyakkuzda olduklarını ifade etti. Yetkililer vatandaşları bilgilendirmek amacı ile şu açıklamalarda bulundu; ’’Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben ve bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir. Zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa ölümle sonuçlanabilir. Özellikle rüzgarlı havalarda ölüm olaylarında artış görüldüğü için bacalar standartlara uygun değilse rüzgarlı havalarda soba yakılmamalı ya da gece yatarken mutlaka tam olarak söndürülmelidir. Soba borularının birbiriyle birleştirilmesinde hava ve baca gazı sızdırmazlığı sağlanmalı, sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalıdır. Bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı, düzenli olarak temizletilmelidir.”



Haberi Sesli Oku