Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AKSARAY BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINLARINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

AKSARAY BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINLARINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

AKSARAY BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINLARINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

 

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER, ÇALIŞMALARI GECE SAHADAN YÖNETTİ

BAŞKAN DİNÇER, “SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI TEYAKKUZDAYIZ”

Aksaray’ı etkisi altına alan sağanak yağış sonrası birçok noktada ani su baskınları yaşandı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, gece yarısı çalışmaları sahadan yönetti. Aksaray Belediyesinin yaşanan sel ve su baskınlarına anında müdahale ettiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Bütün ekiplerimizle sahada çalışıyoruz, oluşturduğumuz kriz masasında su baskınlarına müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz sahada özverili bir çalışma sergiliyor” diye konuştu.

Aksaray genelinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrasında sel ve su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. Ani su baskınlarına karşı hazır bekleyen Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri, su baskınlarının yaşandığı mahallelerde ve vatandaşların ihbarda bulunduğu noktalara anında müdahale etti.

Başkan Dinçer, belediye ekiplerinin dere ve sel yatağında bulunan noktalarda çalışma gerçekleştirerek su baskınlarından kaynaklı olumsuzlukların önüne geçtiği ifade etti. 

Aksaray Belediyesinin sel ve su baskınlarına 5'i vidanjör, 2 Kuka kanal açma aracı, 2 kapsamlı kombine kanal temizleme aracı ile müdahale ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, Kepçe ve kazıcı iş makinelerinin dere yataklarını temizlediğini, İtfaiye ekiplerinin de selden etkilenen vatandaşların yardımına koşarak çalışmalara destek verdiğini söyledi.  

Aksaray Belediyesinin gece boyunca 444 55 68 Numaralı Çağrı Merkezine gelen 150’nin üzerinde ihbarı değerlendirdiği bildirildi. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği açıklandı. 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, sel baskınıyla birlikte sahaya inerek çalışmaları bizzat kendisi yönetti. Müdahale noktalarına giderek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Çalışma sonlanıncaya değin sahadan ayrılmayan Başkan Dinçer, “İlimizde etkisini gösteren yağış ile birlikte meydana gelen baskınlara ekiplerimizle anında müdahale ettik. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için mahallerimizde çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz çağrı merkezine yoğun ihbarlar geliyor. İhbarların tamamı değerlendiriyoruz. Ekiplerimiz özverili şekilde çalışıyor. Şuan birçok noktada su tahliye çalışmaları devam ediyor”  ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesinin baskınlara karşı teyakkuzda beklediğinin altının çizen Başkan Dinçer, gece boyunca çalışan tüm ekiplere teşekkür etti.



Haberi Sesli Oku