Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

 

COVID-19 salgını dolayısıyla evinden çıkamayan 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan binlerce aileye yardım elini uzatan Aksaray Belediyesi, Ramazan ayı dolayı dolayısıyla yardımlarını kat ve kat artırarak on binlerce aileye ulaştı.

Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında önemli hizmetler gerçekleştiriyor. Sosyal yardım ve hizmet alanında sunduğu hizmetlerle başarılı sosyal belediyecilik örneği sergileyen Aksaray Belediyesi, COVID salgını nedeniyle evinden çıkmayan aileler ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeyi başardı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu Ramazan ayında gerek müdürlükte kaydı bulunan veya düzenli olarak ziyaret edilen dar gelirli, yoksul, engelli ve yardıma muhtaç ailelere gıda paketleri dağıtıyor.  

Yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi aileleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Aksaray Belediyesi, salgın dolayısıyla evinden çıkamayan ailelerin ilk günden itibaren fatura, market, pazar alışverişleri gibi sosyal ihtiyaçları karşılamaya başladı. Yine belediye tarafından Ramazan ayı boyunca evinden çıkamayan kronik rahatsızlığı bulunan ailelere iftar saatinden önce sıcak yemek servis edilmeye başlandı. Ayrıca salgın dolayısıyla işini kaybeden işçiler için yardım paketleri hazırlandı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, salgın dolayısıyla birçok ailenin belediye müracaatta bulunduğuna işaret ederek “Salgın dolayısıyla evinden çıkamayan ve sosyal ihtiyaçların karşılanması için bize talepte bulunan hemen hemen her ailemize ulaştık. Market, pazar alışverişleri gibi sosyal ihtiyaçlarını karşıladık. Ekiplerimiz çalışmalarını bu yönde halen sürdürüyor” ifadelerini kullandı. 

Ramazan ayında yapılan Mahalle İftar programlarının bu yıl salgın nedeniyle iptal edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Bu yıl iftar soframızı vatandaşlarımızla paylaşmak için şehrimizin meşhur lezzeti tahinli pide ve ramazan pidesini vatandaşlarımızın adreslerine ulaştırıyoruz. Çağrı merkezimiz ve sosyal medya aracılığı ile il dışından bu yönde yoğun bir talep aldık. İl dışında bulunan hemşerilerimizin adreslerine tahinli pidelerimizi kargo aracılığı ile gönderdik, halende gönderiyoruz. Bu ay sonunda 30 bin aileye ulaşmayı hedeflemiştik ama bu sayı 40 binin üzerinde olacağını düşünüyoruz. Çünkü hedeflediğimiz sayıya Ramazanın ilk yarısında hemen hemen ulaştık sayılır” dedi. 


Aksaray Belediyesi salgın dolayısıyla sosyal hizmet alanını genişletti. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda bazı iş yerleri tedbir amaçlı ikinci bir emre kadar kapatılmıştı. İş yerleri kapanan ve gelir kaybına uğrayan esnaf grubuna Aksaray Belediyesi tarafından sosyal destek sağlandı. Salgın nedeniyle faaliyetini durduran işletmelerin; kapalı kaldıkları süre zarfında işyeri, çevre temizlik vergileri ve ilan reklam vergileri tahsil edilmeyeceği açıklandı. Ayrıca Belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olan işletme sahiplerinden salgın tedbirleri bitene kadar kira bedelleri alınmayacağı bildirildi. 

Aksaray Belediyesi bu süreçten en fazla etkilenen toplu taşıma sektörüne de destek verdi. Toplu taşıma hizmeti yapan özel halk otobüsü işletmecilerine 3 ay boyunca her ay 500 TL olmak üzere gelir desteği ödemelerini başlattı.  

Başkan Dinçer, belediye aracılığı ile sunulan hizmetlerin salgın tehdidi ortadan kalkana kadar devam edeceği açıkladı. Düzenli olarak ziyaret edilen ihtiyaç sahibi ailelere yardımların yıl boyunca süreceğini bildirdi.
 



Haberi Sesli Oku