Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKSARAY BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN SOSYAL YARDIM TALEPLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN KARŞILAYABİLECEK

AKSARAY BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN SOSYAL YARDIM TALEPLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN KARŞILAYABİLECEK

AKSARAY BELEDİYESİ VATANDAŞLARIN SOSYAL YARDIM TALEPLERİNİ E-DEVLET ÜZERİNDEN KARŞILAYABİLECEK

Aksaray Belediyesi, vatandaşlarına daha hızlı ve kolay bir şekilde hizmet vermek için başlattığı e- belediye bilgi sistemi ile vatandaşların sosyal yardım taleplerini değerlendiriyor.

Aksaray Belediyesinden yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden giriş yaparak E-Belediye Bilgi Sistemi üzerinden Sosyal Yardım Talebinden bulunarak talebini elektronik sistem üzerinden sorgulayabilecek.

Vatandaşların Belediyeye gitmeden e-Devlet aracılığı ile elektronik ortamda Sosyal Yardım talebinde bulunabilmesi ve bu talebi sorgulayabilmesi için girdiği e- belediye sisteminden uygulamaya git butonu ile başvuru sayfasına yönlendiriliyor. Başvuru sayfasında yardım başvurusunda bulunan vatandaşların kişisel bilgileri yer alıyor. Aksaray’da yaşayan vatandaşların yardım taleplerinin karşılanması için Aksaray Belediyesi kurumunu seçerek istedikleri yardım türünü belirtmeleri gerekiyor.

Ayrıca e- belediye bilgi sistemi üzerinden istek, şikâyet ve talepte bulunan vatandaşların yaptıkları başvurular daha sonra sistem üzerinden sorgulanabiliyor.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile birlikte uygulamaya koyduğu e- belediye bilgi sistemi ile vatandaşların birçok işleminin hızlı ve kolay bir şekilde sonuçlandırılması sağlanmış oldu.

Son günlerde dünyada ve ülkemizde can kayıplarına sebep olan Covi19 salgınının şehrimizde yayılımını engellemek için tedbir çalışmaları yapan Aksaray Belediyesinin hayata geçirmiş olduğu e-belediye bilgi sistemi sosyal yardım talebi ve sorgulama hizmeti ile vatandaşların evlerinden çıkmadan işlemlerini gerçekleştirme imkanı da sunulmuş oldu.



Haberi Sesli Oku