Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKSARAY BELEDİYESİ VE AFAD DEPREMLERİN ARDINDAN İNCELEME BAŞLATTI

AKSARAY BELEDİYESİ VE AFAD DEPREMLERİN ARDINDAN İNCELEME BAŞLATTI

AKSARAY BELEDİYESİ VE AFAD DEPREMLERİN ARDINDAN İNCELEME BAŞLATTI

21 Eylül tarihinde Niğde Bor ilçesi Obruk Merkezli 5.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem Aksaray başta olmak üzere Mersin, Konya, Nevşehir, Kayseri gibi çevre illerde hissedildi. Depremden sonra Obruk merkezi ile birlikte Aksaray Merkeze bağlı Akçakent, Karacaören Köyü merkezli çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Aksaray Belediyesi, AFAD ile koordineli bir çalışma sergileyerek depreminin en çok etkilediği bölgelerde alan inceleme çalışması başlattı.

 

Aksaray Belediyesi olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek için bir dizi tedbirler aldı. Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile işbirliği dahilinde depremin etkilerinin en çok görüldüğü noktalarda inceleme başlatıldı. Aksaray Belediyesi bünyesinde görev yapan alanında uzman jeoloji ve inşaat mühendisleri, depremin hissedildiği alanlarda inceleme çalışmaları yaptı. Uzmanlar riskli yapıların yanında olası bir depremde en çok etkilenebilecek alanları tespit etti.

 

Aksaray Belediyesi ve AFAD ekipleri, depremin risk değerlendirmesi ve planlamasını gerçekleştirirken acil eylem planında her kurumun görev ve sorumluluklarını belirledi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak “Deprem; nerde, ne zaman, ne şekilde olacağının kesin olarak ön görülemeyen doğal bir afettir. Bu yüzden millet olarak depreme karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

 

21 Eylül tarihinde Bor ilçesine bağlı Obruk merkezli depremin çevre iller arasında en çok Aksaray’da hissedildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Deprem riskleri alınacak önlemlerle azaltılabilir. Bizde Aksaray AFAD Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyoruz. Depremin en çok etkilerinin hissedildiği sahalarda ve noktalarda alan inceleme çalışması başlattık. Şuan inceleme çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.



Haberi Sesli Oku