Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

AKSARAY KAPADOKYA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MAHMUT ESKİL;10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

AKSARAY KAPADOKYA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MAHMUT ESKİL;10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

BASIN ÖNE EĞİLMESİN



Aksaray Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Eskil 10 ocak Gazeteciler Günü nedeni ile bir açıklama yayınladı;
BASIN ÖNE EĞİLMESİN;
10 Ocak 1961’de haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak için yürüyüş düzenleyen gazeteciler, 11-12-13 Ocak 1961 günlerinde BASIN isimli gazeteyi çıkardı. O tarihten beri kutlanan 10 Ocak, 12 Mart darbesine kadar “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı. Darbenin ardından “bayram” olmaktan çıkarılan gün, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başladı.
Zor şartlarda görevlerini ifa eden gazeteci arkadaşlarım bir haber yakalamak uğruna bazen bazen darb bazen sözlü şiddet bazen yolda kalma tehdit edilme gibi durumlar ile karşı karşıya kalmaktadırlar.ama buna rağmen işlerini layıkı ile yapabilmek için can siperhane çalışmalarına devam ederler.
Uzun yıllardır yapmış olduğum gazetecilik mesleğinde öğrendiğim bir şey var ise işi olanın abisi işi bittiği zaman kişinin düşmanı haline geldiğimiz gerçeğidir. Demokrasinin basınla yükseldiği basının ise demokrasi ile yükseldiği günümüz de Özgür basının önemini kavrayamamış kişiler tarafından mağruz kaldığımız durumlar karşısında dahi hüsni niyetimizi korumaya devam ederek vatandaşın özgür ve tarafsız haber almasını sağlamak üzerine verdiğimiz sözü tutmaya devam edeceğiz..
Sözlerimi Büyük önder Atatrürkün bir sözü ile bitirmek istiyorum.
“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”
Mustafa Kemal Atatürk 1922 
Tüm gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarım.
Mahmut Eskil



Haberi Sesli Oku