Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Aksaray milletvekili Aydoğdu yol yapımı ve diğer projeler hakkında görüştü

Aksaray milletvekili Aydoğdu yol yapımı ve diğer projeler hakkında görüştü

Aksaray milletvekili Aydoğdu yol yapımı ve diğer projeler hakkında görüştü

Aksaray Milletvekili Sayın Cengiz AYDOĞDU, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir URALOĞLU ile Aksaray’da yapımı devam eden, yatırım kapsamına alınan ve alınacak olan projelerle ilgili olarak görüştü. 
Görüşmede büyük bölümü tamamlanan Aksaray – Yeşilova, Aksaray – Ortaköy, Güzelyurt – Çiftlik Yolu ve Aksaray Nevşehir (Ayr) - Ihlara yollarının kalan kısımlarının da tamamlanması konusunda fikir birliğine varıldı. Ayrıca Etüt-Proje Çalışmaları kapsamında hali hazırda devam eden Ortaköy – Ağaçören - Şereflikoçhisar mevkiinin harita alım çalışmalarının hızlandırılarak bir an evvel tamamlanması ve Yatırım Programı kapsamına alınan ve ihalesi kararlaştırılan 65,9 km uzunluğundaki Aksaray Ayrımı – Nevşehir - Güney Çevre Yolu Ayrımı yol yapım projelerinin ve inşasının hız kazanması için bölge müdürlüklerinin koordineli şekilde çalışmalarını sürdürmesinin sağlanması gibi başlıklarda mutabık kalındı. Bununla birlikte Güzelyurt ilçesi yol ayrımının ve ilçe girişinin düzenlenmesi de görüşülen konular arasında yer aldı.
Tarihi Kalanlar ve Ilısu Köprülerinin restorasyon çalışmalarının yıl içinde başlatılmasının da gündeme geldiği görüşmede Aksaray ilinin giriş çıkışlarını kapsayan ana arter ve bağlantı yollarının iyileştirilmesinin ilimiz için taşıdığı önem Sayın Aydoğdu tarafından Genel Müdür Uraloğlu’na aktarıldı.


Cengiz AYDOĞDU
Aksaray Milletvekili



Haberi Sesli Oku