Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Aksaray’da Covid-19 Tedbirleri Denetimi

Aksaray’da Covid-19 Tedbirleri Denetimi

Aksaray’da Covid-19 Tedbirleri Denetimi

Vali Hamza Aydoğdu: “Yerindelik kararı doğrultusunda hareket edildiği için artık her şey Aksaray’ın elinde’

Aksaray’da Sağlık, Tarım, AFAD, İl Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Salgın Denetim Merkezi ekipleri, ve 22 kamu kurumunun denetim ekiplerinden oluşan toplam 90 ekiple Kovid-19 tedbirleri denetimi gerçekleştirildi. Sokak ve caddelerde denetim yapan ekipler; maske, mesafe, hijyen ve alınan tedbirlere uymaları konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu gazetecilere yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığının yerindelik kararı doğrultusunda vaka sayılarına göre; işyerlerinin açılması, kısıtlamalar ya da serbestiyet kararları illerde valilikler tarafından alınabileceğini söyledi.

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre Aksaray’ın turuncu listede olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor’ dedi.

Aksaray’da yurt dışından kente gelenlerin sayısına dikkat çekerek mutasyonlu virüsle de mücadele edildiğini aktaran Vali Aydoğdu açıklamasında: “Aksaray da tedbirlerin biraz daha arttırılması gerekiyor. Yaptığımız bazı tespitler var. Akşamları komşular arası oturmalar çok sık devam ediyor. Hafta sonu istisna dışındaki vatandaşlar sokağa çıkıyor. Gençlerin ve yaşlıların hafta içi uyması gereken saatler var. Bu saatlere uyulmadığı ile ilgili tespitler var. Bu konuda ciddi bir çalışma içinde olacağız.”

--Normalleşmemiz için hepimiz kurallara uyacağız

Kurallara uyulması konusunda herkesin azami dikkat göstermesi gerektiğini ifade eden Vali Aydoğdu; Turuncu veya Kırmızı Liste de olmaya devam edersek normalleşmemiz çok zor olur. Bizde normalleşemezsek okullarımızı, işyerlerimizi açamayız. Bu arada bütün Aksaray bu şekilde maddi ve manevi zarar görmüş olur. Aksaraylı vatandaşlarımızdan hemşerilerimizden istirhamımız belirlenen kurallara harfiyen hepimizin uymasıdır. Bizim normalleşebilmemiz için hepimizin kurallara çok ciddi uymamız gerekiyor. Kurallara uymazsak normalleşmemiz mümkün olmayacak. Bu hem kendi sağlığımız hem komşularımızın sağlığı açısından hem de normalleşmemiz açısından çok önem arz ediyor” dedi.

-Her şey Aksaray’ın elinde

Vaka sayılarının düşmesi veya artması durumunda yapılacaklarla ilgili çalışmaları yaptıklarını duruma göre hareket edeceklerini kaydeden Vali Aydoğdu; “Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı Hıfzıssıhha kararlarına uyarsak kısa sürede bunu atlatırız. 100’ün üzerindeki her rakam bizi risk bölgesinde gösteriyor. Yerindelik kararı doğrultusunda hareket edildiği için artık her şey Aksaray’ın elinde. Normalleşebilmemiz için el birliği ile kurallara uymamız gerekiyor. Kurallara uyduğumuz zaman 15-20 gün içinde normalleşeceğimize düşünüyorum. Bunun için hep beraber ciddi bir gayret göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Vali Aydoğdu ve denetim ekipleri daha sonra kent merkezinde alınan tedbirlerle ilgili denetim gerçekleştirdi. 65 yaş üstü vatandaşların bulunduğu Ulu Cami ve Kent Meydanında vatandaşlarla görüşen Vali Aydoğdu, 65 yaş üstü vatandaşların dışarıda bulunma saatlerine azami dikkat etmelerini istedi. Banka önlerinde ve sokaktaki vatandaşlara mesafe ve maske uyarısında bulunan Vali Aydoğdu esnafları da ziyaret ederek salgın tedbirleri konusunda duyarlı olmalarını tedbirlere uyulmasının önemini vurguladı.



Haberi Sesli Oku