Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

AKSARAY'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM VE GIDA MADDELERİ BIRAKILDI

AKSARAY

AKSARAY'DA YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM VE GIDA MADDELERİ BIRAKILDI

  Kar yağışının etkisini sürdürdüğü ve son günlerde hava sıcaklıklarının 0’ın altında seyrettiği Aksaray’da Tarım ve Orman Müdürlüğümüz yabani hayvanların bulunduğu ormanlık bölgelere çeşitli yem, sakatat, ekmek ve bitkiler bıraktı.

                Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından il genelinde yaban hayvanlarının bulunduğu dağlık ve ormanlık alanlara yem bırakıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kamyonetlerle dağa ve ormanlık alanlara taşıdıkları yeşillik, yem, sakatat ve çeşitli birçok bitkiyi yaklaşık 300 kilometrelik bir alanda belirli aralıklarla bıraktı. Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Necati Gökçe ekiplerle birlikte ormanlık ve dağlık arazilerde yaban hayvanlarına yem bıraktılar.

 

                “Doğal dengeyi korumaya çalışıyoruz”

                Burada bir açıklama yapan Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, yaban hayvanlarının doğanın dengesi için neslinin sürmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın faaliyetleri arasına giren yaban hayatın korunması kapsamında doğaya yem bırakıyoruz. İlimizde Ekecik ve Hasan Dağında yaban hayatını korumaya çalışıyoruz. Burada bıraktığımız yemler içerisinde yonca balyası, marul, buğday, yemek artığı, Pazar artıkları ve aynı zamanda sakatatlar bırakıyoruz. Amacımız buradaki yaban hayatında bulunan hayvanların aç kalmaması, bunlarında hayatını sürdürmesi, çünkü bu hayvanlarda doğal Denge için önemli. Burada bıraktığımız yonca balyaları ve sakatatlar özellikle tilki olsun, kurt olsun, kuşlar olsun, bütün yabani hayvanların aç kalmadan faydalanmasını istiyoruz. Bakanlığımız olarak da bakanımız sayın Dr.Bekir PAKDEMİRLİ’nin önderliğinde yaban hayatını da korumaya çalışıyoruz. Yıllık ortalama Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzle birlikte 7 ton civarında bir yemi doğaya bırakıyoruz. Bütün yaban hayatında bulunan hayvanlarımızı bu şekilde beslemeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Ekecik Dağında da yaban koyunlarımız var. Onları da besliyoruz. Hasan Dağında da yaban hayatında bulunan bütün hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Yabani kuşlar ,tilki, çakal, kurt gibi hepsini bu bıraktığımız yemlerle birlikte besleyip doğal dengeyi korumaya çalışıyoruz. Çünkü bunların neslinin sürmesi gerekiyor” dedi.​



Haberi Sesli Oku