Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AKSARAY’I NEVŞEHİRDEKİ BÖLGE BİLGİ YAŞIRMASINDA A.C.P S.B.LİSESİ TEMSİL EDECEK!

AKSARAY’I NEVŞEHİRDEKİ BÖLGE BİLGİ YAŞIRMASINDA A.C.P S.B.LİSESİ TEMSİL EDECEK!

AKSARAY’I NEVŞEHİRDEKİ BÖLGE BİLGİ YAŞIRMASINDA A.C.P S.B.LİSESİ TEMSİL EDECEK!

Cumartesi günü Gençlik Merkezinde yapılan liseler arası bilgi yarışmasını kazanan Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Nisan’da Nevşehir’de yapılacak bölge yarışmasında Aksaray’ı temsil edecek.

  Aksaray Gençlik merkezinde jüri önünde yapılan ve her bir soruya 45 saniye cevap hakkının verildiği yarışmaya Aksaray Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesinin temsilen Cengâverler ve Beş Hececiler, Güzel Sanatlar Lisesi adına ise Yutan Eleman isimli guruplar katıldılar.

YARIŞMAYI 20 SORUYA EŞİT ŞEKİLDE CEVAP VEREN AHMET CEVDET PAŞA LİSESİNİN İKİ GURUBU KAZANIRKENKEN GÜZEL SANATLAR LİSESİ GURUBU İSE ELENDİ!

   Yarışmada üç guruba da 20 soru sorularak her bir soru için yarışmacılara 45 dakika cevap süresi verildi.

   Yapılan yarışma sonunda en az puanı alan Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi Yutan Elemanlar gurubu elenirken, A.C.P. Sosyal Bilimler Lisesinden yarışmaya katılan Cengaverler ve Beş Hececiler gurupları  ise eşit puan aldılar.

 AHMET CEVDET PAŞA SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN 2 GURUBU NEVŞEHİRE GİDEBİLMEK İÇİN YARIŞTI

  Aksaray’ı Nevşehir de Nisan da yapılacak olan bölge bilgi yarışmasında temsil edecek ekibin belirlenebilmesi için 20 sorudan eşit puan alan Ahmet Cevdet Paşa Lisesinin  iki yarışmacı gurubu  Cengaverler ve Beş Hececiler arasından birincinin belirlenebilmesi için jüri tarafından 3 soru soruldu.

   3 soruda eşitliğin bozulmaması üzerine sorulan 4. soruyu Beş Hececilerin bilmesi ile hem okullarını hem de ilimizi Nevşehir’de  Nisan ayında yapılacak olan yarışmada temsil etme hakkını kazandılar(Haber ve Fotoğraflar Ali Genç) 



Haberi Sesli Oku