Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ankara girişinde haksız ve hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmışlardır.

Ankara girişinde haksız ve hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmışlardır.

Ankara girişinde haksız ve hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmışlardır.

Son günlerde Barolar ile ilgili olarak hazırlığı yapılmakta olan düzenlemeler nedeni ile Baroların ve adaletin bağımsızlığı, insan hakları, savunma özgürlüğü için ülkemizin dört bir yanından onlarca baro başkanı sembolik olarak Ankara’ya doğru yola çıkmış, fakat Ankara girişinde haksız ve hukuka aykırı müdahale ile karşılaşmışlardır.

Anayasal ve demokratik bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı maalesef baro başkanlarımızca kullanılamamaktadır.

Evet, savunma Ankara kapısında fakat içeri alınmıyor. 60 baro başkanımız on binlerce avukatı temsil ediyor ve savunmayı savunmak için, adaletin herkes için olduğunu söylemek, avukat hakları ve dolayısıyla yargı, hukuk, tüm vatandaşlarımızın yargı önünde temsili konularında en doğru olanı seslendirmek için, avukat olmazsa hak arama özgürlüğünden söz edilemeyeceğini tekrar söylemek için oradalar.

Baro başkanlarımız 22/06/2020 tarihinde temsili olarak bir yürüyüş gerçekleştirerek daha sonra Anıtkabir’e ziyaretleri akabinde TBB’ne gideceklerken; bugün yaklaşık 24 saattir Ankara girişinden öteye geçememişlerdir. Durdurulan baro başkanlarımız değil, temel hak ve özgürlüklerdir.

Savunmanın bu yürüyüşü, biz avukatlar için değil, hak ve hukukunu savunmayı üstlendiğimiz vatandaşlarımız içindir.

Ülkemiz için çok önemli olan, baroların bölünmesi, çoklu baro, nispi temsil gibi konularda avukatlar ile görüşerek, Baroların temsili ile yol kat edebilecekken, bu noktaya gelinmesi, ortaya çıkan görüntünün adaleti ve toplum vicdanını yaraladığı ortadadır.

Baro, avukatları tek vücut haline getiren, her sesten düşünceyi bünyesinde demokratik ve özgürce barındıran organdır. Hem avukatın güvencesi hem vatandaşın güvencesidir. Mesleğimiz uzunca zamandır çok önemli sorunlarla karşı karşıyadır. Bu sorunların gündemimiz olması gerekirken bugün gelinen noktada, baro başkanlarımızın son 24 saattir uğradığı hukuksuzlukları konuşuyor olmamız çok üzücüdür. Başkanlarımızın uğradığı müdahaleleri kabul etmiyoruz, başkanlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

 

AKSARAY BAROSU BAŞKANLIĞI

Yönetim Kurulu Adına

Av.Zeynep Özlem ÇANKAYA

Baro Başkan



Haberi Sesli Oku