Bugün, 3 Ekim 2024 Perşembe

ASÜ TBMYO AKADEMİK VE SOSYAL BAKIMDAN İYİ İŞLER ORTAYA KOYUYOR

ASÜ TBMYO AKADEMİK VE SOSYAL BAKIMDAN İYİ İŞLER ORTAYA KOYUYOR

ASÜ TBMYO AKADEMİK VE SOSYAL BAKIMDAN İYİ İŞLER ORTAYA KOYUYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun (TBMYO), 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yapacağı çalışmalar, düzenlenen Akademik Kurul Toplantısı’nda kapsamlı biçimde ele alındı.

 

Okulda görevli akademisyenlere hitap eden Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, TBMYO’nun büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyeli daha etkin şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti. Okulda hem yayın hem üretim hem de sosyal bakımdan önemli işler ortaya konulduğunu ileten Rektör Alpay Arıbaş, bunların daha etkin şekilde devamı için akademisyenlerin desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Yönetim olarak, özellikle bilimsel proje üretimi konusunda araştırmacılara yol açmak adına çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, bu kapsamda Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) bütçesini, kısıtlı imkânlara rağmen arttırmaya gayret gösterdiklerini iletti. Yaklaşık iki kat oranında bir artış yaptıklarını anımsatan Arıbaş, “Diğer taraftan, proje hazırlama ve süreç bilgileri konusuna katkı için Proje Destek Ofisimizi kurduk” dedi. Sorulan bir soru üzerine, merkez kampüste inşaat çalışmaları devam eden ASÜTBMYO atölyesi ve okulun kampüse taşınması fikrine dair görüşlerini açıklayan Rektör Alpay Arıbaş, “Atölye inşaatı hızla ve aksamadan ilerliyor. Biz, atölye alanını, gelecekte okulun da taşınabileceği bir genişlikte kurguladık. Bizim -ilçelerdeki okullar hariç- şehir merkezindeki okulları kampüse taşımak gibi bir planımız var. Ancak gerek mevcut imkânlar gerekse ekonomik koşullar münasebetiyle kısa vadede bu planı gerçeğe dönüştürmek şu an için mümkün görünmüyor. Zaman içinde, şartlara bağlı olarak bu planı uygulayabiliriz” dedi.

 

Toplantı, ASÜTBMYO Müdürü Öğretim Görevlisi Bektaş Ayık’ın sunumu ve akademisyenlerin sorularının yanıtlanmasıyla tamamlandı.



Haberi Sesli Oku