Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ASÜ TTO, BİLİMSEL BİRİKİMİ TOPLUMSAL FAYDAYA DÖNÜŞTÜRECEK

ASÜ TTO, BİLİMSEL BİRİKİMİ TOPLUMSAL FAYDAYA DÖNÜŞTÜRECEK

ASÜ TTO, BİLİMSEL BİRİKİMİ TOPLUMSAL FAYDAYA DÖNÜŞTÜRECEK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Yönetim Kurulunun teşekkül etmesinin ardından ilk toplantısını online ortamda gerçekleştirdi.

 

Bilimsel birikimin toplumsal faydaya dönüşmesi ekseninde çalışmalar yapacak olan TTO, patent süreçlerinin de daha hızlı ilerlemesine katkıda bulunacak. Ofisin yeni dönemde yapacağı çalışmaların istişare edildiği toplantıda, işleyiş ve diğer planlamalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Doç. Dr. Yunus Uzun’un koordinatörü olduğu ASÜ TTO yönetiminde Doç. Dr. Günay Özbay, Doç. Dr. Hacı Özışık, Doç. Dr. Halis Bilgil, Dr. Öğr. Üyesi Emre Avuçlu, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Hüsnü Bilir, Dr. Öğr. Üyesi Aykut Arif Topçu, Arş. Gör. Deniz Katipoğlu ve sanayi temsilcisi olarak işadamı Nail İçli yer alıyor.

 

ASÜ TTO, farklı modüllerde farkındalık, tanıtım, bilgilendirme eğitim, destek programlarından yararlanma, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme, fikri ve sınai hakların yönetimi, şirketleşme ve girişimcilik gibi alanlarda çalışmalar yapıyor.



Haberi Sesli Oku