Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ASÜ UP GREAT” Takımımız, TEKNOFEST’e katıldı

ASÜ UP GREAT” Takımımız, TEKNOFEST’e katıldı

ASÜ UP GREAT” Takımımız, TEKNOFEST’e katıldı


  
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T3 Vakfı tarafından desteklenen, 15-20 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep Alleben Göletinde düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde SAD havacılık desteğinde hazırlanan ASÜ UP GREAT takımımız Aksaray Üniversitesi’ni temsilen finallerde yarıştı. 

Uluslararası İnsansız Hava Araçları yarışması, döner kanat ve sabit kanat olmak üzere iki kategoride yapıldı. Sabit Kanat Kategorisinde yarışan ASÜ UP GREAT takımı,  Aksaray da bulunan SAD Havacılık bünyesinde yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. Toplamda on kişiden oluşan takım üyelerimiz, Akademik Danışman, Prof.Dr. Ünal Akdağ, Akademik sorumlu Prof.Dr. M.Aydın Kömür, Öğr. Gör. Hakan Palancıoğlu, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Serkan Iğdır, Abdülbaki Tanrıkulu, Nedim Erdoğan, Günışığı Güneş, Osman Görgülü, Umut Emre Es, Kamilya Zagrudinova ve Furkan Özsüllüden oluştu. Bu yıl pandemi nedeniyle, alana sadece beş öğrenci ve bir akademik danışmanın katıldığı yarışmada, ekibimiz büyük bir çaba sarf etti, ancak dereceye giremedi. İkinci aşamada 324 dört takım arasından ilk 55’e girerek finallere katılma başarısı kazanan takımımız, bu yarışmanın kaybedeni yok, katılan tüm takımlar kazanmıştır, düsturuyla, eksikliklerini tespit etmiştir. ASÜ UP GREAT takımımız bu yıl ilk defa katılmış olmanın verdiği heyecan, edindiği tecrübelerden yola çıkarak önümüzdeki yıl daha çok takımla ve daha gelişmiş araçlarla katılmayı arzu ediyor. 


Bu yıl TEKNOFEST’te yarışarak önemli bir deneyim elde ettiklerini ifade eden Prof.Dr. Ünal Akdağ, öğrencilerimize güveniyoruz, çok daha iyisini yaparak önümüzdeki yıllarda iyi dereceler alacağımıza inanıyorum dedi. Pandemi süreci nedeniyle yarışma alanına gelemeyen tüm takım arkadaşlarımızı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan her türlü konuda desteklerini esirgemeyen sponsorumuz SAD Havacılık firmasına da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki yıl beş farklı kategoride kuracağımız takımlarla Üniversitemizi temsil edecek, yarışmalarda mücadele edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun bu gibi platformlarda öğrencilerimizi görmek onların bu çabalarına ortak olmak bizleri mutlu edecektir. 


 

 
  Gaziantep Valimiz ve Belediye Başkanı standımızı ziyaret ettiler

 

 
T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar
 
 
Tübitak Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal
 
 
 
 
 



Haberi Sesli Oku