Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

ASÜ’DE TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI

ASÜ’DE TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI

ASÜ’DE TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) Turizm Fakültesi, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliğinde, Turizm Haftası kapsamında gastronomi, sanat, meslek ve sektör temalı bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Konferanslar ve atölye çalışmaları şeklindeki etkinliklerde konunun uzmanı isimler ve akademisyenler farklı sunumlar yaptı. Continent Hotel Kapadokus Thermal Genel Müdürü İsmail Zeytinözü “Otel Nasıl Yönetilir?” konusunda bilgiler verirken, Turist Rehberleri Birliği Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur “Turist Rehberliğinin Dünü, Bugünü ve Yarını” hususunu anlattı. Etkinlikler kapsamında kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Aksaray Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Miray Koyuncu ise “Dönemlere Göre Mimarlık Tarihi: Örnek Yapılarla Teknik Terimler” başlıklı bir konuşma icra etti. Ayrıca seri etkinlikler kapsamında Continent Hotel Kapadokus Thermal Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yaşar ile kurumun Ön Büro Müdürü Eda Yoli ve Yiyecek-İçecek Müdürü Ensar Uzun öğrencilere kariyer yönetimi konularında bilgiler aktardı. Uygulamalı atölye etkinliklerinde ise ASÜ Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Can, Aksaray’ın coğrafi işaretli ürünleri hakkında bilgilendirme yaptı ve inceelek tatlısının yapılışını gösterdi. Daha sonra sahneye gelen ASÜ Öğretim Görevlisi Ceyhun Yüksel de “Ulusal ve Uluslararası Doğrama Teknikleri” hakkında uygulamalı bir eğitim verdi. Etkinliğin son kısmında ise ASÜ Öğretim Görevlisi Büşra Şen Avcu “Cupcake” hazırladı.

Bu yılki Turizm Haftası etkinliklerini ASÜ’de turizmle ilgili çalışmalar yapan okul ve programların katkılarıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen ASÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysu Altaş, programların yoğun ve keyifli geçtiğini belirtti.



Haberi Sesli Oku