Bugün, 1 Ekim 2024 Salı

ASÜ’YE YENİ KATILAN ÖĞRENCİLER ORYANTASYON EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

ASÜ’YE YENİ KATILAN ÖĞRENCİLER ORYANTASYON EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

ASÜ’YE YENİ KATILAN ÖĞRENCİLER ORYANTASYON EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi başladı. ASÜ ailesine bu yıl katılan öğrenciler için bir oryantasyon eğitimi düzenlendi. Programda, kampüste yürütülen çalışmalar, birimlerin faaliyetleri ve rutin işlerde takip edilmesi gereken yollar gibi konularda bilgiler aktarıldı.


- Arıbaş, Öğrencilere Yabancı Dil Öğrenme Tavsiyesinde Bulundu -


Programın açılışında bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, ASÜ’nün genç yaşına rağmen güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin karşılaşabilecekleri her sorunda onların yanında olacaklarını ve kampüste bir aile ortamı inşa etmenin gayretinde olduklarını kaydeden Rektör Arıbaş, yaz dönemi boyunca hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Kütüphanedeki basılı kaynak sayısını, yeni alınan 8 bin kitapla arttırdıklarını, çevrim içi erişilebilecek platform sayısını da altıdan 13’e yükselttiklerini dile getiren Alpay Arıbaş, dijitalleşme, çevre düzenlemeleri, engelsiz kampüs gibi alanlara dair kapsamlı iyileştirmeler yaptıklarını vurguladı. Okulların açılmasıyla ders programlarının artmaya başladığını, süreç içerisinde bu yoğunluğun biraz daha yükseleceğini anlatan ASÜ Rektörü Arıbaş, “Derslerinizi hafife almayın. Günü gününe ve düzenli ders çalışmak çok önemlidir. Ama elbette sadece dersler yeterli olmaz. İlgi alanlarınıza göre kendinizi de yetiştirmelisiniz. Bunun en başında da yabancı dil geliyor. Bir değil, birkaç yabancı dil öğrenmeye çalışmalısınız. Bizler kampüste, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi eliyle yabancı dil kursları açıyoruz. Bu kursları takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, şehirde faaliyet gösteren kimi yabancı dil okullarıyla, ücret indirimi konusunda anlaşmalarımız var. Bunları da takip edebilirsiniz” dedi.


- Öğrenciler Bilimsel Aktivitelerin Tam Merkezinde Yer Alacaklar -


Akademik çalışmaların yanı sıra bireylerin sosyal ve kültürel gelişimlerinin de çok önemli olduğunu ve kampüste bununla alakalı değerli bir altyapı kurduklarını ifade eden ASÜ Rektörü, şöyle devam etti: “Öğrenci topluluklarında yürütülen faaliyetler, öğrencilerimizin kendilerini keşfedebilmelerine olanak sağlıyor. Bizler de bu topluluklar üzerinden yapacağınız faaliyetlerle sizlerin her zaman yanında olmaya çalışacağız. Geçen yıl öğrenci topluluklarının sayısını ve bütçelerini arttırdık. Bu yıl da imkânlar dâhilinde bütçe artışı yapmaya gayret göstereceğiz. Topluma dokunabilmek için aktiviteler çok değerli. Topluma dönük sosyal projeler üretmek ve bu projelerin içinde yer almak ülkenizi daha iyi tanımanızı ve daha iyi hizmet edebilmenizi sağlar.” Öğrencilerin bilimsel aktivitelerin öznesi olması hususunu önemsediklerini ve bu doğrultuda da çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Rektör Arıbaş, her öğrencinin bilim üretiminin mutfağında işlerin nasıl yapıldığını görmesi ve bilmesi için imkânlar oluşturmaya gayret gösterdiklerini vurguladı. Arıbaş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir taraftan bilimsel aktiviteler bir taraftan dersler bir taraftan sosyal aktiviteler… Hepsini bir araya getirerek zamanı ve potansiyeli en iyi biçimde değerlendirmelisiniz. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversitedir. Karşılaşabileceğiniz herhangi bir problemde bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.”


Rektör Arıbaş’ın ardından kürsüye İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin geldi. Şahin, bağımlılık ve türleri konusunda kapsamlı bir konuşma yaptı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program, farklı akademik ve idari birim temsilcilerinin, çalışmalara ilişkin sunumlar yapmasıyla tamamlandı.



Haberi Sesli Oku