Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BAKAR Aksaray halkını kan bağışı kampanyasına davet etti.

BAKAR Aksaray halkını kan bağışı kampanyasına davet etti.

BAKAR Aksaray halkını kan bağışı kampanyasına davet etti.

Aksaray Önder İmamhatipliler Derneği Basın Açıklaması

Önder Başkanı Kuddusi BAKAR Aksaray halkını kan bağışı kampanyasına davet etti.
#İyilikKanımızdaVar 

Başkan Bakar;
Kıymetli Dostlar sizleri iyilik yapmaya davet ediyoruz.Şu an  her zamankinden daha fazla iyilik yapmaya ihtiyacımız var.Kan bağışı konusunda da...
Bizler:
İmamhatip Mezunları,Mensupları idarecileri,Öğretmenleri,öğrenci velileri ve Aksaray halkı ile birlikte “Kızılay’a Kan Bağışı” kampanyamızı başlatıyoruz.

Kızılay,ÖNDER ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında tüm camiamızı ve siz değerli dostlarımızı kan bağışı kampanyasına davet ediyoruz.

COVİD-19 nedeniyle kan stoklarında görülen azalmanın önüne geçmek ve stokların artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmamhatipliler Derneği öncülüğünde, "İyilik Kanımızda Var" sloganıyla Türk Kızılay’ına kan bağışı kampanyası başlatıldı. 
İlimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Önder İmamhatipliler Derneğimizin öncülüğünde Kızılay Şubemizin destekleriyle Kızılay Genel Başkanı sn. Kerem Kınık’ın davetine icabet ederek,kan bağışı kampanyamızı başlatıyoruz.
Kan Bağışında bulunmanız için sizleri 12 Mayıs 2020 Salı günü 21:00-24:00 saatleri arasında Aksaray Ulu Cami önündeki meydana davet ediyorum.
Ben bu vesileyle COVİD-19 salgınının bir an önce bütün dünyada, ülkemizde ve ilimizde son bulmasını temenni ediyorum” dedi.
Başkan Bakar sözlerine şöyle devam etti;
İyilik Kanımızda Var" kampanyasına kan bağışında bulunuyoruz.
Bizim inancımızın temelinde insanı yaşatmak vardır. Bir insanı yaşatmak insanlığı yaşatmaktır. Salgın nedeniyle kan stoklarında ciddi bir azalmanın söz konusu olduğunu, kampanyanın bu nedenle başlatıldığını söyledi. Türkiye’nin COVİD-19 nedeniyle ciddi bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Bunun yanında mevsim şartları ve ramazan sebebiyle Kızılay’ın kan merkezlerindeki kan stoklarında önemli oranda düşüş olmuştur. Bunu gidermek adına Türkiye bir atağa geçmiştir. Her bölge, her il kendi imkanları doğrultusunda kan vermek üzere kan merkezlerimize müracaat ediyor. Hepsi gönüllü olarak kan bağışında bulunuyorlar. kan bağışında bulunacak olan kardeşlerimize şimdiden tek tek teşekkür ediyorum.Rabbim bu mübarek ramazan hürmetine bir can kurtarmanın ne anlama geldiğini bilerek bağışta bulunanlardan razı olsun. Bir ünite kan vermek 3 can kurtarmak demektir. Bu önemli günlerde kan merkezlerimize bütün halkımızı davet ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günleri de bir an önce atlatırız.” şeklinde konuştu.
Kan bağışında bulunanlar kan verdiklerinde kendilerini dünyanın en mutlu insanı hissettiklerini söylerler. Bir ünite kan vermenin 3 canı kurtardığının bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Başkan BAKAR,aynı zamanda da kan verdiklerinde daha sağlıklı olduklarını sözlerine ekledi.
Tarih:12 Mayıs 2020 Salı
Saat:21:00-24:00 arası
Yer:Aksaray Ulu Cami Meydanı



Haberi Sesli Oku