Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL BAŞININ ETİNİ YERİM’ ADLI TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ

BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL BAŞININ ETİNİ YERİM’ ADLI TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

68Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen tiyatro atölyesine katılan engelli bireyler, Aksaray Kültür Merkezi’nde ‘"Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Başının Etini Yerim “adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.

 

 

Aksaray Belediye Başkanvekili Cem Elibol “ emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Çok şanslısınız sahneyi görmüyorsunuz şuan 3 Aralıkta hepimiz bir engelli dostuydunuz, 3 Aralıkta konuşurken duygulanıyorduk. Ama 4 – 5 Aralık olduğu zaman durumlar değişiyor hayatın gerçeği bu biz yıllardır bunun içindeyiz ama bu bizi yıldırmayacak bu güzel kardeşlerim güzel şeyler yapıyorlar yapmaya da devam edecekler. Belediye Başkanımızın 3 Aralıkta verdiği müjdeyi tekrar söylemek istiyorum. Engelli kardeşlerimiz nasıl istiyorsa öyle olacak dedi. Yıllardır yapılan müdahalenin sonuna gelindi ama bunun altını çizerek söylüyorum. Aksaray’daki dernek yöneticileri engelli aileleri olarak burayı geçici olarak kabul ediyoruz. Aksaray’ın özel çocuklarını özel öğrencilerine yakışır yaşam merkezi olana kadar devam edecek. Başkanımızda bunun sözünü verdi. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız çocuklarımızın yanında olmak istiyor. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

Bülten No: 1/ 06.12.2019

Programda Konuşma yapan 68Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yusuf Çıtak; “6 aylık bir çalışmanın sonucunu bugün final yaparak alacak çocuklarımız. Görme engelli çocukların göz hünerlerinin gelişimi medeni cesaretlerin arttırılması ve sosyal kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bu çalışmaların sonucunda böyle bir oyun sahnelemeleri bizleri mutlu etti. Çalışma süresi içerisinde emeğini esirgemeyen çocukların yanından bir dakika ayrılmayan değerli öğretmenimiz Eda Alıcı’ ya teşekkür ediyoruz. Çalışmalarıyla bizi gururlandıran çocuklarımızın başarıları bizleri mutlu ediyor” dedi.

 

Edebiyat Öğretmeni Eda Alıcı “ Tek bir amacım vardı oda görme engellilerinin bu hayatın içinde bir birey olduğunu ve onların neler yapabildiklerini göstermekti. Evet, bu toplumun içinde bizimde rollerimiz var. Yeri geldi mi anne, yeri geldi mi baba, yeri geldi mi meslek sahibi olabiliyoruz. Bugün de ben size tiyatrocu olduğumuzu göstermek için toplandık burada. Yeter ki siz bize destek olun emeğinizi bizden esirgemeyin diyorum. O zaman bizlerin neler yapabileceğimizi görün diyorum. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından ilk sahne alan İbrahim Efe Kabadayı ve arkadaşının kısa Ney konseri izleyenleri büyüledi.

 

 

68Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor Kulübü Derneği tarafından "Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Başının Etini Yerim" isimli tiyatro oyunu izleyenleri güldürdü.

 

 

Tiyatro gösterisinin ardından 6 görme engelli kursiyerlere Halk eğitimin açmış olduğu kurs bitirme belgeleri Belediye Başkan Vekili Cem Elibol takdim etti.

 

68Aksaray Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile Aksaray Somuncu Baba Engelsiz Spor Kulübü Derneği tarafından bu yılın görme engelli annesi karda soğukta sıcakta 2 tane görme engelli çocuğunu tiyatro kursuna getiren Hatice Kından ödüllendirildi.

 

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.



Haberi Sesli Oku