Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN DİNÇER “ANA ARTERLER BAŞTA OLMAK ÜZERE HER NOKTADA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

BAŞKAN DİNÇER “ANA ARTERLER BAŞTA OLMAK ÜZERE HER NOKTADA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINA GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR

Aksaray’da 36 saattir kesintisiz yağan kar sonrasında kent beyaz örtüye büründü. Aksaray Belediyesi kar yağışıyla birlikte şehir merkezinde kapanan yolları açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmaları gece hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü zamanlarda da kesintiye uğramadan devam etti. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, zorunlu olmadıkça kimsenin trafiğe çıkmamasını konusunda uyarılarda bulundu.

Aksaray son yılların en soğuk ve karlı kışını yaşarken 36 saattir yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Aksaray Belediyesi, yolları açık tutmak için yoğun bir tempoyla çalışıyor. Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan mücadele vardiya usulü olarak gece ve gündüz aralıksız devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, çalışmaları kriz masasından yönetirken zaman zaman sahaya inerek çalışmaları yerinde inceliyor. Aksaray Belediyesi’nin tüm hatlarıyla sahada bulunduğunu söyleyen Başkan Dinçer, kimsenin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamasını ve ulaşımda toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi uyarısında bulundu.

Aksaray’da bu yıl kış mevsim şartlarının sert geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Şehrimizde son yılların en sert kış mevsimini yaşıyoruz. Kar yağışı yaklaşık 36 saattir kesilmeden devam ediyor. Bu şekilde devam ederse şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi geçmesi bekleniyor.

Sahada özveri ile çalışan ekiplerimiz, şehrimizin dört bir yanında kar yağışının ilk anından itibaren yer yer -10 ve -15 derece soğuğa rağmen çalışıyor. Bütün imkânlarımızı seferber ederek şehrimizde girilmedik cadde ve sokak bırakmadan çalışacağız.” dedi.

ANA ARTER YOLLARIMIZ AÇIK

Her türlü hava şartlarında çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekleyen Başkan Dinçer “Ekiplerimiz, gece hava sıcaklığının düştüğü anlarda bile çalışmalarına ara vermedi. Haftanın ilk günü itibariyle şehrimizde ana arter olarak niteleyebileceğimiz şehir merkezine bağlantılı ana ulaşım akslarımız açık. Şuan sahada karla mücadele için 350 personel ile birlikte 11 kamyonet, 16 kepçe ve 6 greyder görevlendirmiştik. Biz bu sayıyı artırdık. Hemen hemen 500 ün üzerinde personelimiz sahada ve karla mücadeleye belediyemize ait diğer araçlarımız destek veriyor. Sahada şuan 85 aracımız aktif şekilde çalışıyor. Tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmaları durmaksızın devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Aksaray ile bağlantılı Ankara, Adana, Konya, Nevşehir karayolunda ulaşıma kapandı. Şehirlerarası otobüs terminalinde birçok yolcu mahsur kaldı. Belediye ekipleri terminal

yolculara ve karayolunun tekrar açılmasını bekleyen sürücülere sıcak çorba ve kumanya dağıttı. Başkan Dinçer, otobüs terminalinde kalan yolcuları ziyaret ederek “Tüm imkânlarımız ile yanınızdayız” mesajı verdi.

Aksaray Belediyesi 444 55 68 numaralı çağrı merkezi numarasından, whatsapp hattı ve sosyal medya aracılığı son 24 saat içinde 811 çağrı alan Aksaray Belediyesi, her talebe yetişmek için yoğun şekilde çalıştı. Özellikle hastaneye ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşların yardım talebini karşılayan belediye ekipleri, hastaneye ulaşımı kolaylaştıran yolları açtı.

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Aksaray Belediyesi’nin yoğun karla mücadele ederken sokak hayvanlarını da unutmadığının altını çizen Başkan Dinçer “Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ederken mevsim şartlarına bağlı olarak yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadık. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için şehrin muhtelif noktalarına yem ve mama bıraktılar. Yem ve mamalar takviyesi düzenli olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.



Haberi Sesli Oku