Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN DİNÇER, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA DÜZENLENEN TOPLANTIYA VİDEOKONFERANS YÖNTEMİ İLE KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA DÜZENLENEN TOPLANTIYA VİDEOKONFERANS YÖNTEMİ İLE KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA DÜZENLENEN TOPLANTIYA VİDEOKONFERANS YÖNTEMİ İLE KATILDI

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Belediye Başkanları toplantısına katıldı.
Koronavirüs tedbirleri sebebiyle telekonferans yöntemiyle belediye başkanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını sebebi ile illerde alınan tedbirleri ve il bazında hayata geçirilecek projeleri değerlendirdi. 
Belediyelerin halkın günlük hayatına dokunan çalışmaları ve yaptıkları altyapı yatırımlarının önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 hastalığı sürecinde belediyelere çok büyük görevler düştüğüne vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hizmet binaları, toplu ulaşım araçları, pazar yerleri, çöp toplama alanları gibi yerlerin temizliğinin ve dezenfeksiyonunun aksatılmadan yapılması uyarısında bulundu.
Kamu hizmet binaları, toplu taşım, toplu ulaşım ilaçları, pazar yerleri, çöp toplama alanları gibi yerlerin temizliği ve dezenfeksiyonunun aksatmadan yapılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin her noktasında cadde ve sokakların rutin temizliğinin yürütülmesi hususunda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Maske, eldiven, kolonya, tulum gibi temizlik ve koruma malzemelerinin temini ve dağıtımını sürdürmeliyiz. Yaşlı ve öğrencilerimiz başta olmak üzere evden çıkmamalarını istediğiniz vatandaşlarımızın alışveriş internet kitap ihtiyaçları teminine yardımcı olmalıyız. İşsiz kaldığı için geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmamalıyız. Evinde tencere kaynamadığı için gözü yaşlı, kalbi kırık her vatandaşımızın vebali sizlerin üzerindedir.” ifadelerini kullandı.
 
Belediyelerin bu süreçteki çalışmalarına kaynak sağlamak için İller Bankası ödeneklerinden nisan, mayıs ve haziran aylarında kesinti yapılmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, sanayiden ulaşıma kadar her alanda kazandırdıkları güçlü alt yapının önemini, kriz döneminde çok daha iyi görebildiklerini belirterek gelişmiş ülkelerin bile pek çoğu kriz karşısında âdeta çökerken, Türkiye'nin hemen her alanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğunu ispatladığını söyledi.
 



Haberi Sesli Oku