Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN DİNÇER “GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZİ BELİRLEYECEK

BAŞKAN DİNÇER “GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZİ BELİRLEYECEK

BAŞKAN DİNÇER “GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZİ BELİRLEYECEK

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesine ait Gençlik ve Bilim Merkezini ziyaret etti. Bilim Merkezinde üniversiteye hazırlık kursuna katılan gençlerle bir araya gelen Başkan Dinçer, TEKNOFEST yarışmalarına hazırlanan genç yetenekleri ziyaret etti. Başkan Dinçer, “Yerel idareciler olarak bilim, sanat, kültür ve teknoloji ile iç içe olan gençlerimizin yeteneğini ve heyecanını paylaşıyoruz” dedi.

 

Katıldığı toplantı, konferans ve söyleşilerde her zaman gençliğe ve gençlere önem verdiğini dile getiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, her fırsatta bu söylemini tekrarlıyor ve gençlerin yanında yer almaya devam ediyor. Gençlerin bilim ve teknolojinin imkânlarından faydalanması için Orta Anadolu’nun en işlevsel Bilim Merkezini Aksaray’da hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bilim Merkezi ile gençlerin yeteneklerini keşfetmesi ve geleceğe emin adımlarla ilerlemesine olanak sağlıyor.

 

Bilim Merkezinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik gerçekleşen hazırlık kurslarını ziyaret eden Başkan Dinçer, öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Dinçer burada yaptığı açıklamada “Eğitimin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gençlerimizin iyi bir eğitim almaları için bilim merkezimizde üniversiteye hazırlık kursları açtık ki, öğrencilerimiz iyi bir eğitim alsın ve ideallerine daha kolay ulaşılabilsin. İçeresinde bulunduğumuz küresel ekonomide ve gelişen dünya ile rekabet edebilmek için üretmeyi bilmek lazım, araştırma yapmamız lazım. Bunun en temelinde ise eğitim geliyor. O yüzden gençlerimizin en iyi şekilde kendilerini geliştirmesi gerekiyor” dedi.

 

Başkan Dinçer, Bilim Merkezi içerisinde TEKNOFEST Yarışmalarına katılmaya hazırlanan genç yetenekleri ziyaret etti. Bilim Merkezinde kurulacak ekibin TEKNOFEST Yarışmasında Roket ve İnsansız Hava Aracı, Eğitim Teknolojileri ve Helikopter tasarımı kategorilerinde yeteneklerini sergileyeceklerini ifade eden Başkan Dinçer, “Bizler genç yeteneklere her zaman güveniyoruz. Her konuda onlara destek vermeye hazırız. Yeter ki ülkemizin faydasına olabilecek ürün ve tasarım geliştirebilsinler” şeklinde konuştu.



Haberi Sesli Oku