Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

BAŞKAN DİNÇER ‘’ MAHALLE KONAĞI KÜLTÜRÜNÜ ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’’ HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI VE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN TEMELİ ATILDI

BAŞKAN DİNÇER ‘’ MAHALLE KONAĞI KÜLTÜRÜNÜ ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’’  HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI VE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN TEMELİ ATILDI

BAŞKAN DİNÇER ‘’ MAHALLE KONAĞI KÜLTÜRÜNÜ ŞEHRİMİZDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ’’ HAMİDİYE ALACA MAHALLE KONAĞI VE ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİSİN TEMELİ ATILDI

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan Mahalle Konakları projesinin ilki Hamidiye Alaca Mahallesinde hayata geçiyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile birçok projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy’un Ak Parti yönetim kurulu üyelerinin İl Genel Meclisi Üyelerinin Belediye Meclis üyelerinin Kurum Mülki Amirlerinin, Kurum Müdürlerinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile Hamidiye Alaca Mahalle Konaklarının temelini attı.

Mahaller sakinlerinin çok fonksiyonlu olarak kullanmaları için 1095 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Mahalle Konağı ve çok amaçlı sosyal tesisin içerisinde 2 adet muhtarlık ofisi yer alacak.

Proje kapsamında seçkin yayın evlerinin kitaplarının yer alacağı zengin bir kütüphane olacak.

Kırım misafirhanesi olarak adlandırılan konaklama bölümünde günlük 4 misafir ağırlanabilecek.

Kırım kültürüne ait yöresel ürünlerin sergilenebileceği satış ve tanıtımının yapılabileceği 150 metrekare alana sahip bir salon yer alacak.

Aynı anda Bay bayan 40 kişinin ibadet edebileceği mescitlerde proje kapsamında hizmete sunulacak.

Düğün, nişan ve toplu organizasyonların yapılabileceği 500 metrekare alana sahip bir salon yer alacak.

Mahalle Konakları kavramının şehirde yaygınlaştıracaklarının altını çizen Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Hamidiye Alaca Mahalle Konağımız ve çok amaçlı sosyal tesisimizin temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Kıymetli hemşehrilerim sosyal belediyeciliğin bir yüzü olan Kadın Aktivite Merkezleri Belediyemiz tarafından yürütülen hizmetlerin başında geliyor. Malumunuz Aksaray’da göreve geldikten sonra TOKİ Bölgesi olarak adlandırılan Cumhuriyet Mahallesinde bir Kadın Aktivite Merkezimizin Açılışını Meclis Başkanımızın Katılımı ilke gerçekleştirdik. Akabinde Hassas Nakkaş Mahallelerimizde bir kadın Aktivite Merkezimizin temel atma törenini sizlerle birlikte yine yerine getirdik. İnşaallah 2021 yılı içerisinde de orayı hizmete açacağız. İki üç hafta önce Aratol Mahallemizde de bir AKMEK merkezimizin de açılışını gerçekleştirdik. Mahalleli kadınlarımıza hizmet sunması açısından. Tabi bunun yanında Kitap Konakları ile ilgili çalışmalar başlattık. Şehrimizde mevcut bulunan kitap konağına ilave olarak 3 tane kitap konağının temel atma törenini 2 hafta önce gerçekleştirdik. İnşaallah bir sene içinde oralarında tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Yine Fatih Mahallemizde içerisinde12 Bin kitabın olduğu kıraathaneyi şehrimize kazandırdık. Buradan gençlerimiz istifade ediyorlar. Yine sosyal Belediyecilik anlayışı içerinde yer alacak Bilim ve Gençlik Merkezimizi Bitirdik. Bir iki hafta sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir Gençlik merkezi içinde çalışmalarımız sürüyor. Yine Sosyal Belediyecilik kapsamında bugünkü temel atma töreni ile Mahalle Konakları kavramını şehrimizin gündemine yerleştirmiş olacağız. Bu çok amaçlı sosyal tesisimizle özellikle bu Mahalledeki vatandaşlarımız düğünlerini organizasyonlarını kültürlerini tanıtacakları çok amaçlı salonla birlikte çok fonksiyonlu olarak kullanabilecekleri ve mahallemizdeki birçok müşkülatını bu noktada çözmüş olacağız. Tabi Yeni Mahalle’de de bir Mahalle Konağımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Yine Küçükbölcek Mahallesinde bir Mahalle Konağımızın da temel atma törenini yapacağız. Mahalle Konaklarımızın yanında bizim engelsiz yaşam merkezi çalışmamız var projesini bitirdik. Aralık ayında oranın temelini atmayı planlıyoruz. Çocuklarımıza yönelik yaptığımız sevgi evleri projemiz var Aralık ayı içerisinde oranında temelini atacağız. Bunları bir bütün olarak değerlendirdiğimizde Aksarayımızda tüm yaş gruplarına kadın genç yaşlı engelli tüm gruplara yönelik çalışmamız var. Bu da Aksarayımızın Sosyal Belediyecilik noktasında geldiği yeri gösteriyor. Sosyal Belediyeciliğin yanında şehrimizde alt yapıdan üst yapıya teknik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Katılım sağlayan tüm tüm vatandaşlarımıza misafirlerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in ardından kürsüye çıkan Milletvekili Cengiz Aydoğdu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Devletin her yanı düşünerek çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Mahalle Konağı bizim için önemli bir kültürdür. Bu tesiste vatandaşlarımız birbirini görebilecek. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Alacamıza hayırlı olsun.’’ Dedi.

Yapılan Protokol konuşmalarının ardından İl Müftü vekili Mustafa Açıkalın dua etti. Protokol üyelerinin butona basılması ile Mahalle Konağı ve Çok Amaçlı Sosyal Tesisisin Temeli atıldı.



Haberi Sesli Oku