Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER, “GAZİLERİMİZ, MEDARI İFTİHARIMIZDIR

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER, “GAZİLERİMİZ, MEDARI İFTİHARIMIZDIR

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER, “GAZİLERİMİZ, MEDARI İFTİHARIMIZDIR

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinliğine katıldı.

 

15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törende Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk koydu.

 

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleşen törende konuşan Vali Hamza Aydoğdu, “Siz Gazilerimiz, vatan sevdası ile bu topraklar için “Şehadete niyet edip, gazilikle onurlanan kahramanlarsınız. Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının ölümsüz destanısınız. Bugün bizlere düşen en büyük ortak sorumluluk; bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleri, vatanseverlikleriyle övündüğümüz, emsalsiz fedakârlıklarını örnek aldığımız gazilerimizin, taşıdıkları şerefe ve değerli kişiliklerine yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerini sağlamaktır. Hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, sorunları ile yakından ilgilenerek onlara olan vefa borcumuzu ödemek için devlet ve millet olarak elimizden geleni en iyi şekilde yapmaktır” dedi.

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise konuşmasında “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanın verilişinin yıldönümü. Gazilerimiz; ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan nadide abideleridir. Geçmişle gelecek arasında bağ kurarak, geçmişten ders çıkarıp geleceğe güvenle bakabilmenin temsilcileridir.

 

Bu topraklar bizlere onlardan nasıl emanet ise, onlar da vatanımızın bizlere yüce bir emanetidir. Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımızın şuurundayız. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

 

Şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak en büyük arzumuzdur.

 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Töre sonrasında Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, törene katılan gaziler ve kamu kurum temsilcileri ile Atatürk anıtı önünde fotoğraf çektirdi.



Haberi Sesli Oku