Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER’İN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Dinçer, Gaziliğin vatan sevgisinin sembolü olduğunu söyleyip “Gazilerimiz onurumuz, gururumuzdur” şeklinde konuştu.

 

Başkan Dinçer, mesajının devamında; “Aziz milletimiz şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, ‘Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi Oluruz’ düsturuyla büyük mücadeleler vermiştir. Vatan sevgisinin sembolü olan Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

 

Gazilerimiz, Büyük Türk Milletinin ve aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına mücadele eden, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, milletimizin gururu, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan temsilcileridir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş mücadelesindeki önderliğinden dolayı Gazi unvanı verilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.



Haberi Sesli Oku