Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Bingölün Sevilen Âlimlerinden Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata hakkın rahmetine kavuştu.

Bingölün Sevilen Âlimlerinden Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata hakkın rahmetine kavuştu.

Bingöl Sevilen Âlimlerinden Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata hakkın rahmetine kavuştu.

Bingöl Çan Seyyitlerinden Nakşibendi tarikatına mensup olduğu ve  bingöl'den bir yıldız daha kaydı.  Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata, bugün saat 1.30  sularında Bingölde hakkın rahmetine kavuştu.
Yıllarını İslam ve hakikat doğrultusunda hizmetini yaptı.

Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata, milyonlarca mürid'i vardı, hak ve hakikat doğrultusunda hizmetini hiç bir zaman aksatmadı ve yıllarını "Şeriatı kara" nın doğrultusunda yaşamyı addetmişti. Ama yaşam ve ölüm doğrultusunda yaşam mücadelesi vermesine rağmen, hiç bıkmadan gecesini gündüzünü, halkına adamış bir Allah dostuydu.
Seyyit Şeyh Vahdettin Korkutata, Bingöl eski milletvekili Hüsamettin Korkutata'nın abisi, Araştırmacı gazeteci yazar vehbi korkutatanın dayısı bugün hakka yürüdü. Bingöl'den bir "Yıldız daha kaydı" böyle mürşidi kamillerin var oluşu, insanlarımızı  uyanışına ve eğitim anlamında yardımını hiç bir zaman esirgemezdi.

Böyle Allah dostları, yaşam boyunca insanlarımıza doğruluğu anlatarak ve bu dünyanın boşluğunu anlatır dururdu. Milyonlarca ülke insanı ondan doğruluğu öğreniyordu! Ama bu Allah dostu bugün bir yıldız gibi kaydı gitti, Bingollülerin başı sağolsun. 
Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun, Allah Seyyit Korkutata ailesine Sabr-ı Cemil ihsan eylesin!



Haberi Sesli Oku