Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

BİREYLERİ VE MEDENİYETLERİ İNŞA EDEN ÖĞRETMENLERDİR

BİREYLERİ VE MEDENİYETLERİ İNŞA EDEN ÖĞRETMENLERDİR

BİREYLERİ VE MEDENİYETLERİ İNŞA EDEN ÖĞRETMENLERDİR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bireylerin hayata dair tasavvurlarının şekillenmesindeki en büyük etkinin öğretmenlerin olduğunu söyledi.

 

Şahin, yazılı bir basın açıklamasıyla Öğretmenler Günü’nü kutladı. Eğitimin, müreffeh bir geleceğin anahtar unsuru olduğunu ve hayatın bütününü doğrudan etkilediğini ifade eden Şahin, “Öğretmenler, böylesi önemli bir etki alanının ana aktörüdür. Onlar, anlamlandırma serüvenimizin başlamasından itibaren hayatımızın merkezinde olan ve emekleri ile bugün bizi biz yapanlardır” dedi. Mesleğin, nesilleri şekillendiren ve ikamesi olmayan büyük bir güç, öğretmenliğin ise üstün bir insani vasıf olduğuna da dikkat çeken ASÜ Rektörü, öğretmenlerin bireyleri ve dolayısıyla toplumu ve medeniyetleri de inşa ettiğinin altını çizdi.

 

ASÜ Rektörü mesajını şu sözlerle tamamladı: “Bu vesile ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenleri minnet ve şükranla anıyor, emekli olan ve görevi başındaki öğretmenlerimize de sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Bugünlere gelmemize vesile olan ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.



Haberi Sesli Oku