Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BİRLİK, BERABERLİK VE İMAN, ÇANAKKALE’DE ABİDELEŞMİŞTİR

BİRLİK, BERABERLİK VE İMAN, ÇANAKKALE’DE ABİDELEŞMİŞTİR

BİRLİK, BERABERLİK VE İMAN, ÇANAKKALE’DE ABİDELEŞMİŞTİR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, elde ettiği büyük zaferlerle tarihin seyrini değiştiren büyük kahramanları saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105’inci yıldönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yapan Rektör Şahin, birlik, beraberlik ve imanın abideleştiği Çanakkale’de, aziz milletin medeniyet değerlerine duyduğu bağlılığın zaferle taçlandığını kaydetti. Vatan ve bayrak sevgisi, hürriyet aşkı ve kutsal değerler söz konusu olduğunda gözlerini kırpmadan ölüme yürüyebilecek bir ruhun karşısında hiçbir gücün galip gelemeyeceğinin tüm dünyaya haykırıldığını dile getiren ASÜ Rektörü, “Türkiye Cumhuriyeti büyük fedakârlıklarla kurulmuş ve bu süreçte Çanakkale’de yakılan meşale, istiklal mücadelesinde ufku aydınlatmıştır. Bugün de aynı ruhla, istiklal, istikbal ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeden, devlet ve millet olarak çalışıyoruz” dedi. 

ASÜ Rektörü, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Büyük zaferin 105’inci yıl dönümünü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden tüm kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve dua ile anıyoruz…”



Haberi Sesli Oku