Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BİRLİKTELİK RUHUYLA KIYMETLİ ÇALIŞMALAR ÜRETİLİYOR

BİRLİKTELİK RUHUYLA KIYMETLİ ÇALIŞMALAR ÜRETİLİYOR

BİRLİKTELİK RUHUYLA KIYMETLİ ÇALIŞMALAR ÜRETİLİYOR

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) çatısı altındaki kurumların önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin ortaya çıkarttığı birliktelik ruhuyla, toplumsal fayda eksenli çok kıymetli çalışmalar üretildiğini söyledi.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi’nin (KOP) koordinasyonunda oluşturulan ve Aksaray, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerindeki toplam 13 üniversiteyi kapsayan UNİKOP’un “2021 Yılı 1. Olağan Üst Kurul Toplantısı” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde (NEVÜ) yapıldı. 2020 yılının UNİKOP Dönem Başkanı olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2021 yılı Dönem Başkanlığı görevini NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e devretti. Düzenlenen devir-teslim törenin ardından düzenlenen toplantıda kısa bir konuşma yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, UNİKOP özelinde bölge üniversitelerinin işbirliğinin önemine dikkat çekti. Bölgenin farklı alanlara dair çok önemli bir potansiyelinin olduğunu ve bu potansiyelin ortaya çıkarttığı birliktelik ruhuyla, toplumsal fayda eksenli çok kıymetli çalışmalar üretildiğini söyleyen Prof. Şahin, “Bu birlikteliği önemsiyoruz. Ortak akıl, imkânların verimli kullanımı, birlikte iş üretme kültürünün artması, tecrübe ve bilgi paylaşımı gibi unsurlar geliştikçe, üretilen işlerin nitelik ve niceliği de gelişiyor” dedi. Şahin, konuşmasının devamında spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarına dikkat çekti.

Etkinlik, 2020 faaliyet raporunun sunulması ve 2021 faaliyet planlamalarının görüşülmesinin ardından NEVÜ gezisiyle tamamlandı.



Haberi Sesli Oku