Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

BUGÜN AKSARAY’IN FİİLEN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 87. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

BUGÜN AKSARAY’IN FİİLEN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 87. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

BUGÜN AKSARAY’IN FİİLEN 2.İLÇELİK PRANGASINA ÇARPTIRILMASININ 87. KARA YILDÖNÜMÜ!!!

 

* Tarihin yeniden tekerrür etmemesinin yegane çaresi Ak Partinin 16 yıl 2 aylık zaman içinde ödenmeyen borcu olan Aksaray-Ulukışla demiryolu hattımızın hizmete girmesi, bizim ve bizimle birlikte toplam olarak 1 Milyon nüfussuda barındıran 11 ilçenin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde Otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin zamanında alınarak Aksaray’la birlikte kazananın bölgemizle birlikte Ak Partinin de olmasının sağlanması, aksi durumunda ise ilimizle birlikte 11 ilçe ve Ak Partinin de kaybedeceğinin bilinmesinde!!!

 

Bu gün 20 Mart 1933 günü TBMM sinde kabul edilen,27 Mayıs günü resmi gazetede yayınlanan kanundaki amir hüküm gereği yürürlüğe girmesiyle Aksaray’ın1933-89 yılları arasında 56 yıl süren ve kendisini adeta yeryüzünden silinmesine sebep olan esaretin başlanmasının kap kara 87. Yıl dönümü.

HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİN ZAMANINDA VERİLMESİYLE AKSARAYIN YANINDA 11 İLÇEDEKİ 1 MİLYON VATANDAŞIMIZLA BİRLİKTE AK PARTİDE KAZANACAK, VERİLMEZ İSE HERKES KAYBEDECEK!!!

Başta ilimizin iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere muhalefet partilerinin milletvekillerine, vali ve Belediye başkanı ile İGM başkanı olmak üzere il ve ilçe yetkilileriyle Meslek Odaları ve STK’ların yetkililerine çağrıda buluna hemşerilerimiz ”İlimize yapılacak hizmetler ilk bakışta her ne kadarda sanki sadece Aksaray’a yapılıyormuş gibi görünse de ilimizin coğrafi konumu ve bu konumundan gelen merkezi durumu nedeniyle gelen hizmetler Aksaray’la birlikte bölgemizle birlikte ülkemizin de geneline de gelmektedir.” dediler.

İlimiz milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu,Ayhen Erel ve Ramazan Kaşlı, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti il başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl başkanı Mustafa Çölkesen, İYİ Parti il başkanı Özhan Türemiş, CHP il başkanı Ramazan Koçak, ATSO başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak, Baro başkanı Erhan Toprak,Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği başkanı Doğan Ceylan’a özelde Aksaray ile bölgemiz, genelde ise ilimize katkıları nedeniyle öncelikle Ak Partinin 16 yıl 2 aylık halen yerine getirilmeyen sözü olan bizi limanlarla ham madde merkezlerine bağlayacak olan Aksaray-Ulukışla demir yolunun hizmete girmesi.

Bizimle birlikte 1 Milyon vatandaşımızın yaşadığı 11 ilçenin de can damarı olan E.90 Karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesi sağlayacak tedbirlerin zamanında alınması olmak üzere istikbalimiz için gereken tüm hizmetlerin zamanında alınmasını sağlamaları.

Bu hizmetlerin gerçekleşmesiyle birlikte Aksaray ve 11 ilçe ile birlikte bölgemizle ve ülkemizle birlikte Ak Partinin de kazançlı çıkacağını, aksi durumunda herkesin kaybedeceğini belirttiler.

( Haber ve fotoğraflar Gazeteci-Ali Genç arşivi.)



Haberi Sesli Oku