Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Çanakkale, Türk Milleti’nin, tarih önündeki hesaplaşmalarından biridir

Çanakkale, Türk Milleti’nin, tarih önündeki hesaplaşmalarından biridir

Çanakkale, Türk Milleti’nin, tarih önündeki hesaplaşmalarından biridir

 

. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Milletimizin her şeyini ortaya koyarak, vatanı ve bayrağı için nasıl var olduğunu bütün dünyaya gösterdiği eşsiz bir destandır. 

Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklâl ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücümüzün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bağrında yatan binlerce şehidimizle bir onur, gurur, şeref ve hürriyet abidesidir. Bu güzel vatan bizlere aziz şehitlerimizin mirasıdır.

Milletimizdeki bağımsızlık tutkusunun destansı boyutu olan Çanakkale ruhunu genç nesillere vermeli ve aradan uzun yıllar geçse de düşmanlarımızın bizi bu coğrafyada müstemleke yapmak için hala büyük bir gayret içinde olduklarını öğreterek milli şuur kazandırmalıyız. Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkmak için, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmektir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

 

Cengiz AYDOĞDU

Aksaray Milletvekili



Haberi Sesli Oku