Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI YAPILDI

ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİNDE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI TURNUVASI YAPILDI

ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ OYUNA YANSITTI

Aksaray Belediyesi Çocuk Aktivite Merkezi öğrencileri arasında yaşları 7 ila 12 arasında değişen 50 çocuğun katılımı ile akıl ve zeka oyunları turnuvası düzenlendi. Akıl ve mantıklarını kullanarak yarışan öğrenciler, heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşadı. Turnuvada dereceye giren çocuklar ödüllendirildi.

 

Aksaray Belediyesi tarafından çocukları bilişim bağımlılığından kurtarmak ve yeteneklerini kullandırarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla açılan Aksaray Çocuk Aktivite Merkezi, her hafta farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

 

Çocuk Aktive Merkezi bünyesinde açılan Zekâ Oyunları kursunda farklı yaşlardan çocuklara eğitim veriliyor. Çocukların zeka oyunlarına ilgisini artırmak, algoritmik düşünce ile soyutlama becerisi kazandırmak ve kendi ürünlerini geliştirme yetenekleri sağlamak amacıyla verilen eğitimlere, 7 ila 12 yaş aralığında çocuklar katılabiliyor.

Aksaray Belediyesi Çocuk Aktive Merkezi akıl ve zeka oyunları atölyesinde, öğrencilere kişisel gelişim kazandırıldığını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, çocuklara kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulduğu gibi akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlandığını belirtti. Başkan Dinçer, Çocuk Aktive Merkezinde akıl ve zeka atölyelerinin yanında ahşap atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro salonu, oyuncak müzesi, kütüphane, robotik kodlama sınıfı ve oyun salonlarının da yer aldığını söyledi.

Akıl ve Zeka Oyunları atölyesinde mangala, hedef5, reversi, altıgen, kule, renkli dama, nim soma küpleri oyun dalında eğitim alan 50 öğrenci arasında akıl ve zeka oyunları turnuvası gerçekleşti. Turnuvada öğrenciler, geliştirildikleri oyunları jüriye sundu. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri teslim edildi.



Haberi Sesli Oku