Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Aksaray heyetinin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile Aksaray havzasının sulanması talebinin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi.

Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy beraberinde Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek Aksaray’ın tarım alanlarının sulanması konusundaki beklentisini ve taleplerini iletmişti.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray heyetinin talebini karşılıksız bırakmadı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Konya Ovası 1. 2. ve 3. Kısım Sulamaları Hizmete Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada beklentilere cevap Aksaray ile birlikte 7 ilde depolama, baraj, gölet, yer altı sulama, içme suyu, enerji projelerini hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ve Avrupa’nın en büyüğü olacak proje kapsamında söz konusu ilerle birlikte 15,5 milyon dekar arazinin sulanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından açılışı yapılan projenin sadece tarım alanlarını ilgilendirmediğini vurgulayan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, bu projenin aynı zamanda şehirlerin içme suyu ihtiyacını da karşılamaya yönelik olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan proje kapsamında Aksaray ile birlikte 7 ilimizde 15,5 milyon dekar arazinin sulanması hedefleniyor. Enerjiyle birlikte üretiminin ülkemize yıllık toplam katkısının 21 milyar lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Projenin başta ülkemize, ilimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Haberi Sesli Oku