Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN MEYVE FİDANI DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN MEYVE FİDANI DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

DAHA YEŞİL BİR AKSARAY İÇİN MEYVE FİDANI DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ana hizmet binasında Aksaray İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile meyve fidancılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Törende 2.520 adet elma fidanı, 7.090 adet ceviz fidanı, 3.130 adet badem fidanı, 2.360 adet kayısı fidanı, 2.100 adet kiraz fidanı, 1.950 adet erik fidanının dağıtımı yapılmıştır.

Törende söz alan Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, ''Bilindiği üzere ilimiz tarımsal üretimde Türkiye’de ilk 10 il arasında yer almaktadır. TR 71 bölgesine dahil olan Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman ve Kırıkkale illeri arasında ise ilk sırada yer almaktadır. İlimizdeki tarımsal üretimin bir kolu da meyve yetiştiriciliği olup ilimizde 26.200 dekar alanda meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. İl Müdürlüğümüz olarak ilimizdeki meyve alanlarını çoğaltmak, meyveciliği çeşitlendirmek çiftçilerimizin gelir düzeyini arttırmak ve alternatif gelir kaynakları oluşturmak amacıyla bakanlık projelerimizle birlikte İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bütçesinden müdürlüğümüze aktarılan ödeneklerle meyve fidanı temin edip %50 hibeli olarak çiftçilerimize dağıtmaktayız.

Bu kapsamda 2013-2019 yılları arasında 3 dekar ve üstü toplam 3.500 dekarlık alanda 80.000 adet meyve fidanı dağıtılmış ve 315 adet kapama meyve bahçesi kurdurularak 800 bin TL’lik yatırım yapılmıştır. 2020 yılında ise Sayın Valimizin himayesinde İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi tarafından verilen 206 bin TL ödenek çerçevesinde 19.150 adet meyve fidanı % 50 çiftçi katkısı ile çiftçilerimize bugün dağıtılacak olup bu sene bu dağıtılacak meyve fidanları ile inşallah 56 adet kapama meyve bahçesi kurulacaktır. Tabi ki bakanlığımız ve müdürlüğümüzün tarım ve hayvancılıktaki esas amacı Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği 2023 hedeflerine ulaşmaktır. Bunu da inşallah hep birlikte başaracağız.'' dedi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu meyve fidanı dağıtım törenine Aksaray Vali Yardımcıları, İl Genel Meclis üyeleri, Kurum Müdürleri, STK başkanları ve çiftçiler katıldı.



Haberi Sesli Oku