Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DEPREM SONRASI NELER YAPILDI

DEPREM SONRASI NELER YAPILDI

DEPREM SONRASI NELER YAPILDI

Geçtiğimiz hafta Ecemiş fay hattında , Niğde-Bor’da meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ve sonrasında meydana gelen artçı depremler sonucunda , bazı köylerimizdeki evlerde çatlaklar oluşmuştur. İlimizde meydana gelecek olası bir deprem durumunda yaşanabilecek sıkıntılara karşı, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı olarak, yetkili makamlara kıymetli hemşerilerimiz adına bazı sorular yöneltmek istiyoruz. 
1- Aksaray’daki mevcut bina,okul,hastane,sanayi tesisi gibi yapıların,deprem güvenliklerinin belirlenmesi ve gerekenlerin güçlendirilmesi, alt yapıların hasar görebilirliği ile ilgili bir planlama yapıldı mı?
2-Yapılması planlanan fakat bir türlü tamamlanamayan Zincirli,Hamidiye, Eski Yağ Pazarı vb. yerlerdeki kentsel dönüşüm nasıl bir sistemle yapılacak ve ne zaman tamamlanacak?
3-İmar komisyonlarında yapılması planlanan kat artışları , deprem risk analizi yapılarak mı uygulanıyor yoksa bölgesel ticari ihtiyaçlar gözetilerek mi?
-İlimizde deprem ve oluşabilecek diğer doğal afetler için, imar komisyonlarına da alt yapı oluşturacak, jeolojik harita oluşturma gibi bir fizibilite çalışması var mı?
-İlimizde gerekli fiziksel şartlara sahip, acil toplanma alanlarımız var mıdır? Varsa sayısı kaçtır, nerelerdir? Yoksa yeni toplanma alanı yapılabilecek yerler için tespit çalışması yapılıyor mu?
-Olası bir deprem sonrası için, içinde sağlık,belediye,afad birimlerinin de olduğu bir kurul oluşturuldu mu? İhtiyaç halinde yeterli sağlık personelimiz ve hasta bakım ekipmanlarımız mevcut mudur?
- Olası bir depremde doğalgaz boru hatlarında ya da bina giriş bağlantılarında oluşabilecek hasarlara karşı bir tedbir planı oluşturulmuş mudur? 
-Olası bir deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda halkımızı bilgilendirmek maksadıyla yapılan çalışmalar var mıdır?

Aksaraylı hemşerilerimizin güvenliği için yapılması elzem olan bu konularla ilgili çalışmalar konusunda  tüm kamuoyuna bilgi verilmesini talep ediyoruz.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI ESEN UZ SÖKMEN



Haberi Sesli Oku