Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

E-BELEDİYE BİLGİ SİSTEMİ İLE İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK

E-BELEDİYE BİLGİ SİSTEMİ İLE İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK

E-BELEDİYE BİLGİ SİSTEMİ İLE İŞLEMLER DAHA HIZLI OLACAK

Aksaray Belediyesi vatandaşların yerel yönetim hizmetlerinden daha etkin ve kaliteli şekilde yararlanılması için başlattığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile işlemler daha hızlı ve etkin gerçekleşecek.

 

İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının yayınladığı genelge ile yılbaşından itibaren EBYS sitemine geçiş yapan Aksaray Belediyesi, e-belediye sistemi hakkında personellerine bilgilendirme seminerlerini sürdürüyor.

 

Aksaray Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen seminerde e-Belediye sistemi içerisinde yer alan İstek ve Şikâyet Modülü kullanıcı personellere tanıtıldı. Hem kurum içindeki iş ve işleyişi hızlandırmak hemde vatandaşların Belediyeye ilettikleri istek ve şikâyetlerin ne şekilde cevap verileceği personellere anlatıldı.

 

Vatandaşların, belediyeye ilettikleri istek ve şikâyetler iletildiği anda SMS yolu ile bilgilendirme yapılarak istek ve şikâyetlerinin kayıt altına alındığını teyit edecek ve belediye tarafından istek ve şikâyet konusu çözümlendiğinde tekrar SMS yolu ile bilgi verilecek.

 

E-Belediye Bilgi Sistemi ile Belediyenin tek veri tabanında ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabilmesi ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulması sağlanıyor. Sistemle vatandaş odaklı yerel yönetim yapısı oluşturularak vatandaşların yerel yönetim hizmetlerinden daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli şekilde yararlanılması amaçlanıyor.

 

E-Belediye Bilgi Sistemi üzerinden sunulan hizmetlerin elektronik ortama taşınmasıyla vatandaşlara zaman ve mekândan bağımsız kesintisiz hizmet alma imkânı sağlanıyor.



Haberi Sesli Oku