Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

BAŞKAN DİNÇER’DEN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAK BİR PROJE

 

 

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını artırmak adına seçim öncesinde vaat ettiği Engelsiz Yaşam Merkezi projesi hayata geçiyor.

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmaların başlaması talimatını verdi.

Projelendirme ve ihale çalışmaları tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi projesinde inşaat çalışmalarının başlaması aşamasına gelindi. Toplamda 2500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan tesis 2 kattan oluşacak. Engelli vatandaşların hoş zaman geçirebilecekleri kendilerini geliştirebilecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projesi içerisinde 8 atölye bulunacak. Atölyelerde kâğıt katlama alanları, boyama alanları, bilgisayar salonları gibi alanlarda engelli vatandaşların atölyelerde kendilerini geliştirebilmeleri için etkinlikler düzenlenecek.

Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde yapılması planlanan 4 derslikte yapılacak kurslar ile engelli vatandaşların eğitimlerine destek olunacak.

Engelli vatandaşların ve ailelerinin spor yapabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri 2 adet spor salonu da tesis içerisinde hizmete sunulacak. Engellilerin bağımsız yaşam becerisine destek sağlayacak olan merkezde, seminer, tiyatro, konferans gibi toplu etkinliklerin yapılabileceği konferans salonu yer alacak.

Tesis içerisinde bulunan asansörler, kapılar, duşlar, lavabolar, kafeterya, revir ve sosyal donatı alanları engelli vatandaşların tek başlarına kolaylıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edilecek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak ve onların sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacı ile bir projenin inşaat çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Başkan Dinçer, Aksaray’da hayata geçecek olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kompleks olduğunu belirtti. İnşaat çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi.



Haberi Sesli Oku