Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ESNAF SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİNDEN TOKİ AÇIKLAMASI

ESNAF SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİNDEN TOKİ AÇIKLAMASI

ESNAF SANATKARLAR ODALAR BİRLİĞİNDEN TOKİ AÇIKLAMASI

T.C Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz ortak Sosyal Konut Projemiz 2018 yılı Ağustos ayında ön talep toplama yöntemiyle geliştirilen Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplu Konut Projesi kapsamında, Aksaray İli, Merkez İlçesi Ereğlikapı Mahallesi mülkiyeti maliye hazinesine ait arsalar üzerine projelendirme çalışması gerçekleştirilmiştir.

 

Bu tarihteki yapılan projelendirme çalışması doğrultusunda; 

Alt Gelir Konut Grubu Olarak; SA Tipi ( 2+1 ) 93 adet, 

Standart Konut Grubu Olarak; SA Tipi ( 3+1 ) 40 adet, 

olmak üzere toplam 133 adet konut yapılması TOKİ tarafından uygun bulunmuştur. Ancak bu belirlenen konut sayısı Birliğimizce yeterli bulunmamış, TOKİ üst düzey yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda olumlu değerlendirilmiş olup, 133 konut sayısı, Birliğimize sosyal konut için başvuran tüm hak sahiplerine verilmek üzere konut sayısı arttırılmıştır. Böylece başvuru yapan tüm hak sahiplerine kurasız konut müjdesi verilmiştir. Birliğimiz Esnaf Sanatkarlar Konut Projesi 2019 yılında Türkiye Genelinde açıklanan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunun' da 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamı  içine dahil edilmiş ve TOKİ resmi sitesinde de yayımlanarak, hak sahiplerine duyurulmuştur.

 

25 Şubat 2020 Salı günü; TOKİ Başkan Yardımcısı Sayın Dursun BAŞTÜRK, TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Akif YAKAR ve İmar ve Planlama Dairesi Başkanlığı Planlama ve Tasarım Şube Müdürü Sayın Çiğdem Battal YÜRÜKCÜ ile  Birliğimiz TOKİ Sosyal Konut Projesinin son hali hakkında yaptığımız olumlu ve verimli görüşmelerimiz sonucunda bu açıklamayı değerli hak sahiplerimizin bilgilerine sunuyoruz. Ayrıca; ziyaret ettiğimiz TOKİ yetkililerimize esnaf ve sanatkarlarımız adına kamuoyu önünde tekrar bir kez daha teşekkür ediyorum.

  

50 bin Sosyal Konut Projesi içerisinde olan TOKİ projemiz, Mülkiyeti Hazineye ait olan bu bölgede çok sayıdaki hazine arsaların TOKİ Başkanlığımıza devrinde yaşanan uzun süreç bu projeyi biraz da olsa geciktirmiştir. 

 

2020 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde başlatılan 100 bin Sosyal Konut Projesi TOKİ resmi sitesinde ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Ancak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin Toplu Konut Projesi, TOKİ 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında yer aldığından, TOKİ tarafından duyurulan 100 bin Sosyal Konut Projesi açıklamasında yer almamıştır. Bu Sosyal Konut Projeleri birbirinden farklı projeler olduğundan, Bilindiği üzere; Birliğimiz sosyal konut projesi hakkında kapsamlı bilgi, TOKİ Resmi Sitesinde 2019 yılında yayımlanarak hak sahiplerine duyurulmuştu. 

 

TOKİ yetkililerimizle yaptığımız son görüşmeler sonucunda ayrıca; 100 bin Sosyal Konut Projesi içerisindeki ve aynı bölgedeki Aksaray Belediyemiz ile TOKİ işbirliği ile yapılacak Sosyal Konut Projesi ile birleştirilmiş, 5 Mart’taki kura çekiminden sonra belirlenecek hak salipleri ile birlikte bu projelerdeki tüm konutlar  ihaleye çıkacağı hususunda da açık ve net bilgiler edinilmiştir. 

 

Bu süreçle ilgili hiçbir olumsuz durum bulunmadığı, sürecin belirlenen aralıklarla devam ettiği TOKİ yetkililerince tarafımıza bildirilmiştir. Bu süreçte hiçbir konuda emeğini esirgemeyen bizlere her konuda destek veren çalışmalarımızı hızlandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Evren DİNÇER’e  ve de TOKİ Başkanımız Sayın Ömer BULUT’a da tüm desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu itibarla; siz değerli hak sahiplerimizin çevreden duydukları kulaktan duyma gerçek dışı bilgilere itibar etmemeleri, konu ile ilgili gerçek ve doğru bilgileri TOKİ ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizden almaları büyük önem arz etmektedir. Kamuoyu ve Hak sahiplerimizin bilgilerine önemle duyurur, Saygılarımı sunarım… 02.03.2020

 

 

 

Doğan CEYLAN 

     AKSARAY

         ESNAF VE SANATKÂRLAR

               ODALARI BİRLİĞİ

                  BAŞKANI



Haberi Sesli Oku